773. ETT FRAMTIDSSCENARIO FÖR SVERIGE


773. ETT FRAMTIDSSCENARIO FÖR SVERIGE
av Jan Ivarson, 2020-08-08.

Nationalekonomen Hans Jensevik har lång erfarenhet av kommunernas ekonomier och har många videos om det på Youtube. Han berättar vad de flesta inte känner till, att kommunerna inte får mer kommunalskatt för en högavlönad än för en arbetslös. Kommunalskatten går till riksdagen som Robin-Hood-fördelar. Annars skulle kommunerna få svårare att försörja invandare. Framtiden för ett land med sådant system ter sig inte ljus.

Ökade skatter och nerdragningar i välfärd och investeringar är vad vi kan vänta. Redan nu är arbetslösheten 500 000, som vid finanskrisen, vartill kommer tusentals i subventionerade och påhittade jobb. Ändå saknas arbetskraft i jordbruk och för bärplockning. Sådant vill en humanitär stormakt inte pracka på välfärdsmigranter. De kan ju mista sina mobiler i jordgubbslandet och fläcka sina modekläder. Bärplockare kommer fortsatt flygas in från andra världsdelar. Så har svenskarna röstat.

Bidragsskojaren som blev irakisk minister är tillbaka med fru och sex barn i Sverige. Han har anmält sin ankomst i Solna. Han behöver kanske försörjningsstöd om han mist sin ministerplats med vit skinnfåtölj i Irak som han avbildats i.

I vårt jämställda land borde han kunna bli lika poppis som Greta genom att bli den förste bärplockande ministern och internationell symbol för jämställdhet. Det skulle lyfta Sveriges nu skamfilade anseende utomlands. Med lite flax skulle han kunna träffa kommissionär Ylva Johansson (S) för inrikes frågor och göra ny karriär i EU.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 772. TOLV PUNKTER FÖR FOLKÖKNING

Nästa krönika: 774. HAMBURGARE OCH JORDGUBBAR

2 tankar på “773. ETT FRAMTIDSSCENARIO FÖR SVERIGE

  1. PROBLEM ATT KOMMENTERA HÄR?
    Ett par personer har meddelat mig att de inte kan kommentera här i kommentarsfältet, medan andra tycks kunna kommentera utan minsta problem.
    Skicka gärna ett email till mig, om ni INTE kan kommentera och beskriv exakt hur ni gör och vad som händer.
    Har du haft problem att skriva kommentarer här förut men NU kan göra det, vänligen skriv vad felet sedan tidigare var.
    Tack på förhand!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.