135. SVENSKARS ORO OCH MIN


135. SVENSKARS ORO OCH MIN
av Jan Ivarson, 2014-06-26.

Min fru och jag satt på altanen i kvällssolen. Jag hörde radion svagt från köket och hörde där ordet oro nämnas. Då jag gick in för att hämta en tidning hörde jag vad radioprogrammet handlade om. Det var ett sedvanligt inslag för att fostra lyssnarna att gilla invandringspolitiken och anpassa dem till nya seder och bruk. Nästan varje dag får jag i mig sådan propaganda från radio och TV. Media vänder sig ofta till barn och ungdomar. Radio P3 har varit kryddad av indoktrinering mellan låtarna de få gånger jag lyssnat på kanalen. Alla ungdomar är inte övertygade men en del tycker invandring är bra. Jag brukar säga till de senare, att det är bra att ni unga är nöjda och jag hoppas ni förblir det som gamla.

Nu gällde det en undersökning av SOM-institutet. Den visade att svenskarna hyser mer oro för främlingsfientlighet och rasism än för invandring. Tror budskapet var att 78 % är oroliga för främlingsfientlighet men bara 45 % känner oro för invandringen. Tänk så pedagogiskt i PK-syfte att sätta två sådana mätningar mot varandra.

Det är naturligt att många oroar sig över främlingsfientlighet. Det gör svenskar som är både för och mot stor invandring! Bra att undersökningen visat att nästan halva befolkningen är oroliga över den stora invandringen politikerna tvingat på dem. Förmodligen ogillas den av fler, även om de inte är oroliga. Den aspekten kommenterar inte media, för invandring är en helig ko som inte får ifrågasättas.

Inte konstigt om folk oroas för rasism med medias dagliga propaganda. Det faktum att 45 % ogillar invandring oroar inte makthavare och deras hantlangare i media, trots att invandring är orsak till eventuell främlingsfientlighet. Jag känner ingen rasist i min bekantskapskrets, men heller ingen som vill öppna landet för utlänningar och dela ut den välfärd vi byggt med hårt arbete under generationer. Det är inte främlingsfientlighet, än mindre rasism! Det är sunt förnuft som tillämpas bland annat i Finland, eller är hela Finland främlingsfientligt?

Resultatet av SOM-institutets mätning är naturligt och visar att de som är kritiska till stor invandring, inser att den leder till konflikter mellan ursprungsbefolkning och invandrare. Därför är även invandringskritiska personer oroliga för främlingsfientlighet och har bidragit till den höga siffran för oroliga i mätningen!
Det är bland annat därför en stor del av befolkningen vill begränsa invandringen. Det är motsättningar mellan grupper med olika värderingar som lett till konflikter i världen och som folk flyr från. Invandrares hudfärg utgör inget problem i sig för svenskar, men har blivit markör för värderingar som avviker från svenskars. Låg utbildning och avvikande värderingar gör vår regering sitt yttersta för att införa i Sverige, samtidigt som svenska ungdomar uppmanas att studera.

Vi kan läsa om oro hos SÄPO över återvändande ungdomar som stridigt i andra länder. Sådan oro fanns inte då svenskar återvände från krigen i Finland. Förklaringen måste ligga i att SÄPO anser det är skillnader mellan ungdomar med olika ursprung och värderingar. Hade sådant uttalats av någon i annat sammanhang hade vederbörande förmodligen blivit anmäld för diskriminering. Så är det numera i Sverige.

Svenskar som vill begränsa invandring behöver inte vara främlingsfientliga. Det är för att förhindra utbredning av främlingsfientlighet och av ekonomiska och sociala skäl som många vill begränsa invandringen. Man behöver inte vara fientligt inställd mot andra länders medborgare, för att man inte vill försörja dem. En person sägs ju inte vara människofientlig, för att denne inte vill dela med sig från sitt bankkonto och det gäller även de som förespråkar fri invandring. Däremot måste svenskar nu, för att anses ha rumsrena värderingar, vilja dela med sig till utlänningar av våra skattepengar som tas från försvar, investeringar och välfärd.

Radioprogrammet hade den numera försåtliga tonen i syfte att smäda, förnedra och dumförklara alla som kritiserar politiken och i synnerhet de som sympatiserar med riksdagspartiet (SD).

– Det är främst arbetare, män med låg utbildning som dras till (SD), var budskapet.

Det ligger mycket i det, men inte för att de är dumma. De har sett och förstått! Det är för att de främst drabbas av politikens avigsidor. De välutbildade bor och arbetar segregerat. Vi ser få utlänningar som brett konkurrerar om de intellektuellas och högavlönades jobb i departementen, i finanssektorn och i de stora bolagens ledningar. Men nyligen har det hörts kritik när några tiggare letat sig fram till stadsdelar där de mesta pengarna finns.

Problemen uppträder på arbetarnas domäner på byggarbetsplatser, i den nästan helt utflaggade handelsflottan, i långtradartrafiken och i mindre nogräknade småföretag med delvis svart arbetskraft som fått privilegier med nästan fri tand- och sjukvård. Gömdas barn får gå i skola och därför är det förbjudet fotografera skolklasser av risk för att avslöja gömdas barn. Sverige är fantastiskt.

Det är folk i arbetarrörelsen som tar stötarna. Det är deras kvinnor och barn som rånas och utsätts för våld. Det är de som råkar i kläm som tidigare sympatiserat med (S) Socialdemokraterna och (V) Vänstern och nu har mer utbildning med studentexamen än i mitten av förra århundradet. Nu kallas de lågutbildade för att de protesterar mot vad de ser i samhället och på sina arbeten! Det är de som är arbetslösa och betalar priset för att deras jobb tagits av folk som arbetsgivaren anställt, för att få 80 % av lönen betald av staten. Detta utesluter inte att invandrare behövs och gör nytta på olika områden.

Många inom (M) Moderaterna inser att politiken förstör landets välfärd och leder till konflikter. De flesta sitter hycklande kvar på sin positioner för att få behålla sina arvoden och inte äventyra sina sociala anseenden, väl medvetna om att kejsaren är naken. Dagligen bränns bilar och en skola brinner statistiskt varje dag i det mångkulturella Sverige. Få ledare i pressen skriver om det. De föredrar artiklar om orättvisor i andra länder och om inresta till Sverige de tycker synd om.

Vi ser hur det blivit i andra länder med konflikter mellan olika folkgrupper. Det finns ingen anledning att tro att svenskar kan hantera konflikter bättre än andra folk, som beror på skillnader i religion och värderingar. Vi går mot liknande konflikter här.

Tänk om en akademiker i ett program av Sveriges Radio, under 1960-talet skulle omnämnt arbetarrörelsens fackliga medlemmar som lågutbildade som inte förstod sitt eget och landets bästa och framställt dem som främlingsfientliga. Det skulle varit ett angrepp på det finaste som fanns – den s. k. rörelsen. Om man på den tiden hade haft en lag om Hets mot folkgrupp, hade både programansvariga och medverkande blivit dömda. Radiochefen i mörk kostym hade fått framträda och göra avbön. De medverkande hade bränt sin karriär, som nu är fallet för de som är medlemmar i riksdagspartiet (SD) Sverigedemokraterna.

Inga offentliga uppdrag åt (SD)-sympatisörer!
De nekas köpa annonsplats för böcker som redovisar invandringens kostnader. Böcker av den typen recenseras inte heller i media. Miljardkostnader för invandringspolitiken som är mångdubbelt större än försvarsbudgeten förtigs av svenska journalister. Om det inte skedde skulle miljardrullningen bli känd för fler och åtföljas av rockad bland partierna i riksdagen.

I dag är det omöjligt beskriva folk som sympatiserar med (S) och (V) som obildade rasister, men byter de parti till (SD) så anses deras bildning och förstånd omgående försvinna. Det har blivit en merit för akademiker som vill stiga i graderna, att medverka i program som sprider tvivel om personer som är kritiska till invandringspolitiken. Radioprogrammet jag delvis lyssnade på, hade tydlig underton av att obegränsad invandring är självklar åsikt för rättänkande svenskar och given utgångspunkt i medias program om invandringspolitiken.

Media i Sverige förmedlar ständigt budskap som går ut på att de som sympatiserar med (SD) har låg utbildning och dåligt förstånd och skall betraktas som mindre vetande. Med tanke på låga resultat i utbildningssystemen och att landet öppnats för personer från väldens minst utvecklade områden, befarar jag vi fyller på med fler lågutbildade. Den utvecklingen skapar oro hos mig.

Jan Ivarson

4 thoughts on “135. SVENSKARS ORO OCH MIN

 1. Tack Jan Ivarson!
  Bra och välskriven krönika. Du sammanfattar så bra!

  Ska sprida den över sociala medier, den är verkligen värd att läsas av många.

 2. Hej Jan!

  Precis som du säger i krönikan, så klär du av både politiker och journalister så de står där alldeles nakna!
  Din logik är rent ut sagt glimrande och det är skönt att veta att någon i alla fall har förnuftet i behåll i Sverige!
  Jag uppmanar ALLA läsare att länka ut denna krönika till varenda kotte ni känner på e-postkonton, Facebook, Twitter etc. Denna krönika bör läsas av varenda svensk!

  /Lars Agerstig
  honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.