300. KOMMUNANSTÄLLDA MED SÄRSTÄLLNING


300. KOMMUNANSTÄLLDA MED SÄRSTÄLLNING
av Jan Ivarson, 2015-07-14.

Många politiker och medierepresentanter har länge gjort sitt bästa för att övertyga om att invandring är en tillgång för Sverige. De menar att nyttan överstiger kostnaderna, numera åtminstone på sikt. Alla delar inte denna åsikt. Stat och kommuner har stora kostnader för migrationspolitiken, vida högre än t. ex. försvarsbudgeten. Man kan undra när lönsamhet inträffar?

Personer med ekonomiska kunskaper har analyserat kostnaderna för invandring och redovisat arbetena i artiklar och böcker. Svårigheter forskarna möter, är att få sina rapporter publicerade och recenserade. Det kan alltid ifrågasättas hur enstaka beräkningar skett och vilka som räknas som invandrare. Det viktiga är att man i publicerar hur man räknat. Det gör seriösa forskare som Arnstberg och Sandelin.

Svenska media har ofta artiklar om invandringens fördelar. Det är i sig inte konstigt då invandringen är exceptionellt stor i vårt land. Anmärkningsvärt är att det är svårt att framföra åsikter som är kritiska till den förda politiken. Seriös debatt blockeras med argument som – att den inte är förenlig med rätt värdegrund – ett begrepp ingen hittills definierat innebörden av. Det har blivit ett uttryck man tar till då bättre argument saknas.

Professor emeritus Arnstberg och socionomen Sandelin har skrivit boken – Invandring och mörkläggning – i vilken de redogör för hur de ser på migrationspolitikens konsekvenser. Boken är inte rasistisk för att den beskriver hur författarna ser på invandringens för- och nackdelar, intäkter och utgifter. Men genom att den inte delar den officiella synen på invandringens välsignelser, fick författarna inte hyra en lokal på stadsbiblioteket i Göteborg.

När ett bibliotek ombads ta in deras uppföljande bok blev svaret nej. Motivering var att den inte överensstämde med bibliotekets värdegrund. Nu har man beslutat att även ta bort bok del 1 från biblioteket. Del 1 finns som gratis e-bok, så att alla kan läsa den och se att den inte är rasistisk. Om så varit fallet hade den blivit anmäld och fälld.

Sveriges politiker hävdar det fria ordet, men tillåter enstaka kommunala tjänstemän att avgöra vad som har rätt värdegrund. Tjänstemän portar böcker på biblioteken som inte strider mot tryckfrihetsförordningen men däremot mot deras egna politiska uppfattning!

Blir nästa steg att personer nekas annan samhällsservice, av tjänstemän med särställning att avgöra vem som har rätt värdegrund?

Hur är det i din kommun?
Kan du låna ´Invandring och Mörkläggning´ del 1 och 2, som handlar om en av våra mest aktuella politiska frågor?
Eller böckerna ´Landet som försvann´ och ´Världsmästarna´ av Julia Caesar?

Fråga efter böckerna och varför de eventuellt inte finns.
Jag anar slingrande förklaringar som att de inte efterfrågats eller att man måste prioritera inköpen…

Jan Ivarson
Politiskt oberoende

3 tankar på “300. KOMMUNANSTÄLLDA MED SÄRSTÄLLNING

  1. Tack. Underbart rak o sanningsenlig krönika. Åsiktfrihet är nånting som urholkats här liksom USAs konstitution urvattnats de senaste 30 åren. Den fria västvärlden håller på att gå under av vänsterliberala tokerier. De koservativa krafterna på gräsrots nivå hörs i USA mer o mer men i Europa mer sällan. Vi står inför en massinvandring av outbildade muslimer som aldrig kommer att varken kunna intrigeras eller bli lönsamma för samhället men som politiker o media i sin godhetsiver vägrar diskutera eller respektera.

  2. Så klart att jag uppskattar Jans. krönikor annars skulle jag inte dela ner dem och föra dem vidare. Jan är tillsammans med ca8 – 10 till krönikörer och skribenter som är mina absoluta favoriter. Skäms på mig som inte med några rader kunnat tacka dig nog Jan , Lovar att jag ska bli bättre 🙂 ❤

  3. Denna krönika utgör ett fantastiskt jubileum här på Honesty4u!
    Detta är nämligen den trehundrade (300) krönikan under Your Chronicles!

    Inte nog med att ytterst få bloggar och nättidningar kan mäta sig med denna oerhörda mängd krönikor på så kort tid, så är det ännu mer anmärkningsvärt att Jan Ivarson ensam står för en stor merpart av dem!

    Jan har på ett oefterhärmligt sätt visat en oerhörd bredd i sitt skrivande inom många olika ämnesområden. Hans språkbruk och saklighet är oklanderliga och hans satir, sarkasm, klokhet och underfundiga humor är egenskaper ytterst få krönikörer behärskar.

    Enligt mitt förmenande är Jan tveklöst en av Sveriges absolut bästa krönikörer och jag känner mig riktigt stolt och tacksam över att han valt att skriva för Honesty4u!

    Trots att betydligt fler än hundratusen personer har läst just Jans krönikor här på Honesty4u, så är det på tok för få som kommenterat hans mångskiftande fantastiska alster i kommentarsfälten.
    Han skriver ändå mödosamt vidare!
    Jag hoppas att ni läsare ska förstå vilket oerhört slit det är att skriva en bra krönika och Jan skriver dem oavlönat för dig!
    Ge honom det beröm här i kommentarsfältet han så väl har förtjänat!

    Tack Jan!

    Jag vill självklart även passa på att tacka alla andra krönikörer här på Honesty4u som gjort detta jubileum möjligt!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.