755. TRAFIKVERKETS NYA UPPGIFT – VED


755. TRAFIKVERKETS NYA UPPGIFT – VED
av Jan Ivarson, 2020-01-20.

Ve den som staplar ved utomhus. Sådana miljöfarliga och störande inslag i naturen måste begränsas. Frågan har omnämnts av SVT och Expressen.
Lösningen är den traditionellt svenska – byråkrati och avgifter. Staten vill åt den sista tredjedelen av folks löner som ännu inte går till skatter. Nu skall det krävas tillstånd för virkesupplag som blir synliga från allmän väg!

Tillståndet skall kosta 2 900 kr per år och upplag.
Tanken är ett sätt att begränsa och beskatta vedenergi, som delar av glesbygdens folk nyttjat sedan urminnes tider. Åtgärden riktar sig mot den svenska folksjälen, att värma sitt hus och laga mat med ved, utan statens kontroll och beskattning.

Det är osäkert hur stor en vedhög får vara. Kanske kommer vi se jätteupplag för att ägaren skall komma undan med en avgift eller undanskymda travar i skogen för att undgå avgifter. Lagen anses av några ha tillkommit sedan regeringen misslyckats att driva igenom förbud mot vedspisar. Skorstenar bidrar sedan länge till höjt taxeringsvärde trots att de utgör ökad krissäkerhet och därför borde finnas i varje bostad. Regeringen tycker det är viktigare med inspektörer för virkesupplag.

Infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) hänvisar till vägförordningen. Där står det att myndigheter skall ta ut avgifter för det som kan påverka trafiksäkerheten. Samtidigt utökas skattebasen vilket kan vara ett väl så viktigt skäl.
Hur trafiksäkerheten gynnas med avgifter är svårt att förstå.
Kanske riskerar trafikanter att avledas i uppmärksamhet om de tittar på virkesupplag istället för på vägen. Korta kjolar kan i så fall drabbas av nästa punktskatt och sägas bidra till ökad integration.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 754. ETT LAND I FÖRFALL

Nästa krönika: 756. ATTEFALLSHUSEN KAN FÅ BLI STÖRRE

8 tankar på “755. TRAFIKVERKETS NYA UPPGIFT – VED

  1. Lite synd att det ljugs rätt friskt om den nya avgiften. Varför inte hålla sig till sanningen?
    Den är väl nog illa?

  2. Dårarnas paradis är på kartan döpt till Sverige. Vi skall inte överleva om det kommer till kris. Vi skall inte kunna odla vår mat, tillaga den och värma upp våra boningar.

  3. Vi ska gå ifrån corpus juris villket är baserad på satanic Talmud Babylon!
    Magna Carta var bättre baserat på Guds lag i Bibeln.

  4. Man kan lätt tro att vedupplagskatten är ett ironiskt skämt hämtat ur Grönköpings veckoblad.
    Att det är hämtat ur verkligheten får en att tro att man är fångad i en skräck-serietidning som man man inte kan ta sig ur. Men det här skämtet är tyvärr sanning.

  5. Vårt land sköts på dagisnivå. Jag förstår inte vem som kan komma på sådana dumheter och sen printa ut det som en låg.
    Sverige ses idag som ett stort skämt. Har inte regeringen större viktigare ärenden att ta tag i än detta?

    • Ja du Susanne, nästa steg blir väl att beskatta inandningsluften.
      Glädjande att du är den enda bland hundratals läsare av denna krönika som tydligen har ett vältränat pekfinger och förstår vikten av att ge lite feedback till krönikörerna, så de märker att någon läser deras krönikor.

      Fortsätt gärna att läsa och kommentera här!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.com

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.