363. FÖR SENT!


363. FÖR SENT!
av Cornelia Dahlberg, 2015-11-17.

Tänker idag på dessa ord ur Aftonbladet för några dagar sedan: ” – Jag känner stor oro, säger han. Öppnar man sin famn måste man också öppna sina ögon.” Det är Jan Carlzon som talar, mest känd som fd chef för SAS, och han fortsätter:

”— Välkomnar vi människor på flykt måste vi också kunna ta hand om dem. Vi kan inte ta emot fler än vi klarar av. Det förvånar mig att politikerna inte har förstått det.”

Du som läser detta har väl tänkt samt om du varit modig, sagt, liknande flera år nu och det är som bekant samma ord som många av bland andra Aftonbladet hatade och förföljda människor sagt i många år. Nu när inte svensken kan sövas längre och eftersom det är Jan Carlzon som talar, så blir hans ord publicerade.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/peterkadhammar/article21739807.ab
Ur artikeln:
Det Jan Carlzon säger är väl ungefär hur det låter över köksbord runtom i landet. Plötsligt diskuterar varenda människa invandring och integration.
”— När man tar på sig ett stort ansvar krävs också ett stort ledarskap. Ett gott ledarskap går före och visar vår gemensamma väg. Ett dåligt ledarskap följer efter hopen och försöker samla ihop det som blev kvar.”

Det som blir kvar – är det blommor och tända ljus över alla offer? Synd att du Jan Carlzon väntade så länge med att säga det snart alla vet. Nu är det för sent – vårt samhälle har redan förvandlats till det mångkriminella samhället, så som är inskrivet i vår grundlag. Eller om det står mångkulturella? — Sak samma. Mångkriminellt samhälle innebär inte ”bara” våldtäkter, rån, skottlossning i våra bostadsområden – det innebär även det som hände i Paris vid terrorattacken där.

Du hade kunnat göra skillnad om du vågat säga det du såg, när du förstod. ”Det förvånar mig att du inte gjorde det” – naturligtvis inte. Du hade aldrig kunnat tjäna dina slantar och behålla din maktposition om du varit en sanningssägare.

Bra beskrivet i samma tidning angående Svenssons vända-kappan-efter-vinden-syndrom.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article21647404.ab

http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/817894-utpekade-is-jihadister-fran-sverige-hyllar-terrorattacken-i-paris

Cornelia Dahlberg

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.