409. POLITIK ÄR SOM OPERATIVSYSTEM


409. POLITIK ÄR SOM OPERATIVSYSTEM
av Jan Ivarson, 2016-02-07.

Politik och teknik utvecklas. Det som inte kunde göras för en tid sedan, kan göras nu. Det som inte kan göras nu, kan bli möjligt i framtiden.

Idag kan jag prata in text till min dator som skriver den på skärmen. Det var omöjligt för några år sedan. Klarar man av att formulera sig och sätta punkt på rätt ställen, är det effektivt. Jag är inte där än. Blir frustrerad av tankepauserna. Får en känsla av att datorns minne fylls med tomhet, men jag tänker likt gamla tiders löpande magnetband som tog slut.

Det som inte kunde sägas förr, kan sägas nu utan att det väcker rubriker. Det är utveckling.

En moderat riksdagsman skrev nyligen:
– Det kan inte vara en självklar del av det svenska samhällskontraktet att den som inte bor permanent i landet och inte har arbetat här, ska ha samma tillgång till alla välfärdstjänster som den med permanent uppehållstillstånd, med svenskt medborgarskap eller som den som genom arbete har kvalificerat in sig i vårt välfärdssystem.

Så hade ingen moderat kunnat skriva för ett år sedan med värdegrund 2015.2. Därför lämnade jag partiet för några år sedan. Men nu med 2016.1, går det bra utan pudlar.

Vad kan vi förvänta oss i framtiden?
Moderater och andra borgerliga partier kan få föraningar om framtiden genom att studera Sverigedemokraternas partiprogram och politik. Stora delar av det kommer troligen bli deras politik i framtiden, en del redan innan 2017.1.

Just nu har radions P4 ett program om dubbelmoral. Det kan ses som en variant på operativsystemens kommande utgåvor som testas internt.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/408-vi-maste-snabbare-hjalpa-asylsokarna/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/410-battvatt-decentraliseras/

1 tanke på “409. POLITIK ÄR SOM OPERATIVSYSTEM

  1. Han har så rätt! Precis vad jag oxå tror!
    Men varför förstöra landet för att försöka trycka undan SD och sedan anamma deras politik?
    Politik är ett sällsynt fult maktspel och demokrati verkar vara en utopi!

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.