236. ÄR POLITIKER ÄRLIGA MOT SINA FAMILJER?


236. ÄR POLITIKER ÄRLIGA MOT SINA FAMILJER?
av Peter B., 2015-02-26.

Klicka på spelarpilen för att lyssna på krönikan.
Krönikan finns med bland redaktionens favoriter.

Varför kan svenska politiker uttala sig uppenbart lögnaktigt och bete sig bedrägligt utan större konsekvenser?
Varför ser ingen bakom dessa uttalanden och försöker se om de verkligen kan leva upp till sina ideal i det verkliga livet?

Mona Sahlin till exempel, borde i mina ögon ha fått någon form av strafföreläggande för sina dokumenterade olagligheter och inte bara en smäll på fingrarna och ett fett avgångsvederlag.
Men nu skiter vi i de sakerna och tar istället itu med hennes uttalande om, att alla utländska traditioner är genuint goda och våra svenska traditioner är bara löjligt trams.

Men herre jävlar, är det någon som tror att fru Sahlin med äkta make och fyra barn den tjugofjärde december år efter år har suttit i källaren, ätit dadlar och tillverkat radband?
Eller tror ni att Sahlinfamiljen på självaste midsommaraftonen istället för att äta sin sill och gladeligen dansa runt midsommarstången, hellre sitter i vävstugan, käkar en fylld get och fnissandes väver bönemattor?
Nej fru Sahlin kan mycket, som att tänja på sanningen och att missförstå hur man på ett ärligt sätt bör hantera statens kreditkort till exempel, men att leva som hon lär, det kan hon inte!

Näste man till rakning är herr Reinfeldt, ni vet han som inte gett frisören någon dricks på länge. Han kom med ett uttalande om, att vi svenskar inte äger vårt land och att vi är ett ointressant folk.
Kan ni då tänka er denne man, i sin fina stadsdel bebodd av enbart ointressanta svenskar, den sjätte juni på släktmiddagen hastigt och lustigt lämna bordet suckandes av tristess, för att sedan ta den av de ack så ointressanta svenskarna betalda limousinen till Somaliska Föreningen i någon förort, för att där sitta och njuta dagen med sina nya älskvärda och intressanta vänner?
Nix pix, han följer garanterat inte heller sina väl valda ”visdomsord”, den skojaren!

En annan mer ruskig typ, är mannen som bara hade trasiga leksaker när han var liten. Den enda i gänget som är konsekvent och förvrider sanningen konstant, utan att bli bestraffad. Herr Löfven som med sin 48 veckors AMU-kurs påstår sig vara utbildad svetsare, mannen som ger och återkallar löften till höger och vänster som det passar hans lynne för dagen.
Kan ni se stackars fru Löfven för ert inre? Hon har säkert mer än en gång blivit besviken på den där semestertrippen som ena gången skulle gå till Hawaii och andra gången till Maldiverna men som alltid slutade i Åmål, för att gubbfan Löfven var grinig och prompt var tvungen att återkalla löftet, och göra precis tvärtemot vad alla andra i familjen ville.

En sak har de allihop gemensamt, nämligen att de försöker styra och ställa samt förlöjliga ett folk och ett land som de ser ner på och inte vill vara en del av!

Varför gör de då detta, kan man fråga sig?
Jämförelsevis är jag så jäsikens dålig i fotboll, att jag inte ens kan dämpa en sandsäck på bröstet! Jag kommer från Stockholm och skulle aldrig få för mig att försöka träna IFK Göteborg i fotboll exempelvis. Jag kan alltså inte jobbet och är inte motiverad!
Dessa politiker styrs dock istället av en enorm girighet och maktlystnad! Dessutom upptäckte de förmodligen tidigt, att de var bättre på att snacka skit och ljuga än andra och dessutom hade förmågan att komma undan med det.
VARFÖR låter vi dem göra det?
— Gapa å svälj eller tänk själv!

Peter B.

PS. OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan. Det är trevligt för krönikören med lite feedback. DS.

12 tankar på “236. ÄR POLITIKER ÄRLIGA MOT SINA FAMILJER?

  1. Peter var är du? Din krönika gick rakt in i hjärtat hos läsarna vi väntar på din nästa nu.
    Jag tror att även en och annan PKit började skruva på sig.

    Den politiska flyktngen
    Stefan Bruér

    • Hej Stefan och tack för dem varma orden, jag sitter faktiskt och filar lite på en ny krönika, sorry om det tar lite tid men tangentbordet är inte min vanliga arbetsplats.

  2. Mycker roande och oroande krönika! Det första jag tänker på är hur får man bort dessa högst opassande politiker? Valet vart 4 de år? Tiden från slutet på sextiotalet fram till idag berättar om det orealistiska i detta. Vårt demokratiska system är inte anpassat till politiker som har girighet, maktlystnad, egoism som ledstjärna i livet. Vårt demokratiska system, våra grundlagar skrevs på en tid när det fanns andra värderingar. Även om mänskligheten genom tiden har visat prov på många av sina allra sämsta sidor så värdesattes goda egenskaper som ärlighet, förnuft av det stora flertalet högre än motsatsen. Javisst, då skriver vi om lagarna, det parlamentariska systemet så vi inte behöver dras med opassande politiker, till ett nytt anpassat system som värnar landet, folket väl, ett rättsväsende som främjar rätt och fel och inte främjar fiffel och båg. Så lätt är det inte. Dagens högst oseriösa politiker skulle med alla medel bekämpa något sådant. Vi har ju redan sett att det inte finns någon nedre gräns för vad dessa kan göra. Sedan länge dryftar de oseriösa om att tysta skribenter på förekommande åsiktssidor. Kritik av höga vederbörande tillåts alltså inte. När man inser att vi inte inom landet kan få till något bättre, ( jodå det finns aktiva politiker som kämpar för allt de är värda för att få ett bättre Sverige), så börjar man titta lite på hur omvärlden ser på oss. Och våra nordiska grannar är de som har bäst insikt, givetvis, i vad som händer i Sverige, det är bara att läsa på våra nordiska grannländers tidningar. Och ingen skall skylla på att man inte förstår språket, en översättning är ju bara ett klick borta. Vad övriga världen
    vet om Sverige bygger faktiskt väldigt mycket på väldigt gamla referenser, man har inte satt sig in in i vad som händer i dag. Förvånande många av omvärldens medier tror fortfarande odelat på vad politikerna säger till dem. Det var ju så en gång att man litade på etablissemanget. För att komma någonstans tror jag vi måste berätta för omvärlden om det ”riktiga Sverige”.

    • Hej banjowalz!

      Det är bland annat exakt därför min lilla intervjuhörna ”Your Voice” finns!
      Deltag gärna i en öppen och trevlig Skypeintervju med mig, där vi talar högt och tydligt om dessa problem.
      Hos mig får du tala till punkt och du får självklart vara anonym om du vill.

      Det är bara att adda mig på Skype, så tar vi ett snack först!

      Välkommen!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se
      Skype-adress: lars.agge.agerstig

    • Tack Hugo, jag ska försöka skriva några alster till,
      naturligtvis kommer ironin att vara en ledstjärna.

  3. Oj Peter B., detta var en härlig debut som krönikör!
    Du går ut hårt direkt med den mycket viktiga frågan som alla journalister undviker, ”Varför ser ingen bakom dessa uttalanden och försöker se om de verkligen kan leva upp till sina ideal i det verkliga livet?”

    Du fortsätter med underbar humor blandat med vass sanning.
    Helt enkelt ett MÅSTE att läsa för alla! Kanonbra!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

    • Tack som F_N Lars, det var stora ord som berör,
      och dom inspirerar till en känsla att fortsätta.
      Vem vet, det kanske bor en liten Tage Danielsson i mej HAHAHA.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.