698. DÅLIGA NYHETER BEGRÄNSAS


698. DÅLIGA NYHETER BEGRÄNSAS
av Jan Ivarson, 2019-04-16.

På ett sätt är det förståeligt. Dåliga nyheter om sociala problem gagnar varken kommuner, företag eller invånare.
Det är en utbredd uppfattning bland många.
Men har det inte gått väl långt när man inte vågar diskutera samhällsproblems grundläggande orsaker?

Problem som skottlossning, sprängningar, bilbränder och gruppvåldtäkter fanns inte innan Sverige förklarades mångkulturellt. Bland gräsrötter är det en utbredd uppfattning, att det finns ett samband. Makthavare menar att det inte är så. Om det skulle finnas samband anser de att det är rasistiskt att ifrågasätta det.

Polisen har klassat vissa områden som särskilt utsatta. Ett sådant är Gottsunda.
Det ogillar kommunalrådet i Gottsunda. Han tycker klassningen som utsatt område ger en negativ bild av kommunen och skrämmer bort arbetstillfällen. Det har han nog rätt i.
Han visar hur det går när ett land får så många problem att det blir negativt att tala om dem. Missnöjet pyr och några i ledande ställning vågar trots allt tala om det.

– Polisiär prioritering i all ära. Men resten då? Vad gör vi åt grundorsakerna till problemen, klagar kommunalrådet Kennet Nilsson (S) i Örebro.

Sådana frågor anses kontraproduktiva i en humanitär stormakt. Det bör ett S-märkt kommunalråd förstå.
Kriminologer menar det är negativt att Sverige offentliggör samhällsproblem. De har statsmedia med sig som bedriver politisk filtrering.
Polisen överväger att begränsa informationen om samhällsproblem. Väljarna kan ju påverkas i oönskad riktning. Därför skall information från statliga verk vara sådan att den inte skadar den förda politiken. Orsaker till sociala problem bör inte debatteras offentligt, utan begränsas till beskrivningar av åtgärder som gynnar välgörenhetsindustrin – advokater, tolkar, socialfolk och bolag som lever av skattefinansierade uppdrag.

Alla makthavare vill inte dölja obehagliga sanningar men de arbetar i motvind. Kommunalrådet Anna Tenje (M) i Växjö gillar att problem i kommunen uppmärksammas av polisen, med förhoppning om att den skall göra något åt dem.

Samhället klarar inte längre av brottsligheten. Brottslingar får gå fria av brist på platser i fångvården. Därför diskuteras alternativa straff.

Förslag: Testa outsourcing till länder med lägre kostnadsläge, så att kostnaden per fånge kan komma ner till nivåer som kommuner betalar för gamla på äldreboenden. Det skulle bidra till mottagarländernas ekonomi och minska deras behov av stöd.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: 697. SVAGA SVENSKARS SORGLIGA SOLD

Nästa krönika: 699. (S) – FRÅN ARBETARPARTI TILL MUSLIMSKT BIDRAGSPARTI

3 tankar på “698. DÅLIGA NYHETER BEGRÄNSAS

 1. Vad ska vi göra åt eländet? Tyvärr tror jag inte det finns någon framtid i Sverige. Våra barn och barnbarn behöver hitta ett friskare land att flytta till.

  • Hej Jane!

   Ja, för min del valde jag Filippinerna vilket jag inte ångrat en enda sekund än!
   Inte nog med att klimatet är behagligare och man slipper skrapa rutorna på bilen, skotta snö och halka och bryta benen av sig, även i övrigt är det mesta här himmelriket jämfört med Sverige.

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.