96. ”SUNT FÖRNUFT” – DELAD ÅSIKT MED ALLA ANDRA?


96. ”SUNT FÖRNUFT” – DELAD ÅSIKT MED ALLA ANDRA?
av Arne Holmström, 2014-03-08.

Att dela med sig av sina egna åsikter och samtidigt markera att sunt förnuft måste råda, är ibland ett stort problem av naturliga skäl!

Vad är då det ”sunda förnuftet” för något?

Vilka parametrar påvisar att man kan ge en garanti på, att det handlar om sunt förnuft? Den logik vi äger avgör oftast, att vi tror oss handla under sunt förnuft.

Vill vi påstå att det sunda förnuftet är den yttersta sanningen som vi inte ska eller kan ifrågasätta? Både ja och nej på den frågan!

Inte någon ska tro att sunt förnuft är en vetenskap som är baserad på den egentliga sanningen, utan vår personliga logik avgör alltid sanningen, sedan kan man alltid ifrågasätta hur logiska vi är, ifrån individ till individ!

Läs Bibeln som består av mytologisk rappakalja! Men för djupt religiösa och bibelsprängda så handlar nästan allt i Bibeln om sunt förnuft, enligt den kategorins utsago.

Den bok som ska innehålla Guds visdom, är citerad främst i Moseböckerna. Den texten innehåller mycket osunda krav om mänskligt förhållningssätt till vår nästa som ett typexempel, vilket ingen normal människa kan leva upp till. Jag tror att det är dags att skriva en ordbok baserad på allt som kan ses som sunt förnuft. Förvisso skulle den boken bli nästan lika tjock som Bibeln.

Svea rikes lagbok bör ju vara skriven med sunda lagar och förordningar, men hej vad vi bedrar oss. Det står så mycket dumt i den att man kan bli gråtfärdig. Varför då? Jo, därför att många lagar inte är skrivna för att ses som logiskt eller ens innehåller något spår av sunt förnuft! Dessvärre så finns det lagar som nästan inte går att tolka eller absolut inte alls av nämnda skäl.

En sammantagen bok som handlar om sunt förnuft skulle säkerligen vara en nyttig läsning för oss alla. Inte minst för politiker och myndighetspersoner.  En kategori av människor som hellre handlar efter maktens spelregler och är främmande för sanning och rättvisa bör fördömas.

Journalister av idag saboterar för läsarna, med sina medvetna lögner! Därför får vi massor av vilseledda människor, som citerar och suger i sig journalisternas lögner. Alltså samhället blir i ett osunt tillstånd vilket faktiskt gör oss mer eller mindre ansvarlösa och kriminella. Allt detta på grund av att begreppet sunt förnuft bara är en bisak, som det längre inte är så noga med.

Logiskt sett, behövs det skolundervisning i ämnet ”orsak och verkan”, som bygger just på sunt förnuft! Det här låter kanske övermaga, men om man ser hur folk uppför sig och hur landets kriminalitet tilltar, så behövs kurser i logiskt tänkande. Kvinnliga politiker är nog de som först och främst behöver gå i kurs i ämnet ”orsak och verkan”, på grund av bevisliga brister i deras logiska tänkande.

Se den rådande regim vi har, som inte använder sig av sunt förnuft. De är ju rena rama sabotörerna för ett rättsrådigt samhälle! Dessutom med en journalistkår som inte längre ifrågasätter vad makthavarna sysslar med, vilket journalister gjorde förr i tiden, då de synade politikerna i sömmarna.

Sunt förnuft är klart och tydligt mycket svårt att ta till sig, det vittnar vårt samhälle om.

Arne Holmström

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.