50. CIRKUS ALMEDALEN 2018


50. CIRKUS ALMEDALEN 2018
av Lars Agerstig, 2018-07-15.

Hur ska just du rösta i riksdagsvalet?

Tryck på spelarpilen så läser jag upp hela krönikan för dig!

Tidsschema för mina kommentarer av partiledarnas tal
Annie Lööf, 9:15 Jan Björklund, 12:55 Ulf Kristersson, 17:05 Jonas Sjöstedt,
18:15 Isabella Lövin, 23:35 Stefan Löfven, 28:30 Ebba Busch Thor,
33:25 Jimmie Åkesson.

Jag har tidigare år haft den dåliga hyfsningen att kritiskt granska och kommentera politiker och de politiska talen i Almedalen.
I år tänkte jag faktiskt strunta i det men till slut insåg jag, att eftersom våra journalister i Sverige är så pass urusla på att lägga ihop två och två och se sambanden, så kanske mina ord ändå kan behövas för någon.
Skulle mina ord också betraktas som meningslösa, så har ju läsarna/lyssnarna i alla fall inte förlorat mer än den tid som gick åt för att konsumera denna krönika. Ingen större skada skedd, med andra ord!
Politikernas tal kommer här inte i någon specifik ordning, utan ordningen har uppkommit helt genom de minnesbilder av talen jag har fått.
Jag vill också varna överkänsliga läsare/lyssnare, att mina åsikter och ordval inte är politiskt korrekta samt att jag tycker så här, oavsett vad Du tycker!
Däremot ändrar jag gärna en åsikt, om du kan bevisa för mig att min åsikt är felaktig.
Mycket nöje!

Annie Lööf, Centern
Först ut att granskas, blir vår lilla rödtott Annie. Inte bara rödtott för just hårfärgen, utan kanske mer för hennes röda vänstersympatier när regeringspartierna har behövt hennes hjälp. Hon har ju på egen hand lyckats rädda regeringen Löfven ett flertal gånger.
Hon gick ut ganska tidigt och meddelade att hon tänkte äta upp sin sko, hellre än att stödja Socialdemokraterna.
Idag bör vi alla ställa frågan hur hon tillagade skon. Kokt, stekt eller kanske friterad? Tog hon en tå-bira till anrättningen?
Det blir onekligen lite svårt att få förtroende för en sådan vindflöjel!

Annie har nu mer eller mindre helt lyckats tvätta bort det gamla bondepartiet ur Centern och det enda som kvarstår är väl möjligtvis loggan, ”Närodlad politik”, även om den de-centraliserade odlingen sedan länge är bortglömd bland dagens partianhängare.

Hennes tal började med en ganska hyfsad känslosam teaterföreställning, som handlade om bland annat Judiska Föreningen och terrorattentatet mot denna.
Inlevelsen och konstpauserna var väl inövade och hon fick oväntad hjälp utav några blöjnazzar från NMR som började skrika och gorma, nästan som på beställning.
Nazzarnas gapande hanterade hon bra men hon förstod uppenbarligen väldigt lite av det budskap hon själv ville förmedla om judarnas känslor av rädsla.
Jag tvivlar på att judarna själva ser ett litet gäng blöjnazzar som det största hotet? Värre är nog tveklöst det hat och hot som kommer från den muslimska delen av invandrarna, vilket har inneburit att judar idag har svårt att bo kvar i exempelvis Malmö.
Just muslimernas hat och hot passade dock inte in i lilla Annies agenda. Istället gjordes verkligheten om och nazzarna fick ta på sig hela skulden!
Man kan därmed säga att hennes tal började med ett rent skojeri där hon likt illusionisten trollade lite med verkligheten för att väljarna bara skulle få se hennes bild av verkligheten.
Jag har inget till övers för dessa blöjnazzar heller. Dessa ska tveklöst lagföras! Lite ärlighet mot väljarna skulle dock kanske ha varit önskvärt, åtminstone i inledningen av hennes tal. Det skulle liksom ha ökat trovärdigheten i resten av talet.
Här passar Annies egna ord bra in, ”vi säger ifrån, nu räcker det!”
Jag sa just ifrån och tycker definitivt att det skojeriet räcker.

Därefter kom något märkligt svammel om skrikande barn hon fortfarande kunde höra, då dessa inte hade beviljats ett bättre liv i annat land.
När man hör att Annie har åsikten att hon exempelvis vill ta in 30 miljoner  ”barn” till Sverige och ge dem ett bättre liv, utan att förstå att det samtidigt skulle innebära totalkollaps av det svenska samhällets välfärd, så förstår man att alla hennes femmor i betyg i skolan inte återspeglar det vi normalt kallar sunt förnuft.
Man kan uppenbarligen lära sig saker utantill för att få rätt på skrivningar i skolan men femmorna tycks inte innefatta att man förstår ett skvatt av innebörden i det man lärde sig utantill.
Detta blev än mer signifikativt, då hon började tala om det hat och den främlingsfientlighet som finns i Sverige. Hatet hon själv faktiskt har varit med om att skapa, genom en vansinnig migrationspolitik under Alliansens regeringsperiod.
Detta toppades sedan med ett nytt känsloladdat tal om någons mamma som fick uppleva den miserabla sjuk- och äldrevården. Den usla vård som Annie själv har medverkat till både inom Alliansregeringen men också via visat stöd för regeringen Löfven.
Man tar sig för pannan och undrar när verkligheten ska hinna ikapp lilla Annie?

Annie tuffade sedan på helt ogenerat om miljön, utan att med ett enda ord kunna tillstå att människans påverkan på miljön kanske inte är så glasklar som hon vill göra gällande.
Men så klart, visst kan vi införa nya skatter och pålagor på de företagare hon nyss höjde till skyarna. På det sättet kommer det in mer skatteintäkter som kan finansiera migrationsskojeriet!
Skojeriet med miljön tycks för Annie vara helt obekant. Tidigare infördes trängselskatt i trafiken. Tidigare var det gratis att trängas men nu får vi trängas ännu mer och får även betala för att trängas. Fantastiskt! Allt beroende på total inkompetens!

Avslutningen på Annies tal var inte helt fritt från komik, även om man blir närmast gråtfärdig när man förstår innebörden av hennes tjafs.
Hon säger som avslutning, att vi alla ska arbeta tillsammans och ta ansvar för det Sverige vi vill ha. Vi behöver politiska ansvarsfulla ledare som tar ansvar för valresultatet!
Jo du lilla Annie, fina ord men rimmar dessa verkligen med att dissa Sveriges kanske största parti Sverigedemokraterna? Kommer du verkligen att ta ansvar för valresultatet och börja samarbeta med Sveriges största parti?
Jag dristar mig till att säga, att ditt tal i Almedalen bara var ett skådespel för att lura väljarna!

När det gäller partier som är för människors lika rätt och värde, så kanske du själv bör fundera på varför Du vill ge ett fåtal flyktingar en fristad i Sverige och samtidigt låta miljontals svälta ihjäl i närområdena? Dina ekonomiska hjälpinsatser för flyktingarna i Sverige, åt nämligen upp möjligheten att hjälpa den stora massan nödställda. Pengapåsen är faktiskt inte oändlig!
Så du bör inte ta dessa ord om människors lika rätt och värde i din mun.
Är de nödställda som inte orkar eller kan ta sig till Sverige mindre värda?
Jag kan inte förstå varför någon skulle vilja slösa bort sin röst på dig och Centern.

Jan Björklund, Liberalerna
Nästa herre till rakning får väl bli den ständigt orakade lille liberalen Jan Björklund.
Denne man har en trevlig röst och förefaller positiv och trevlig i största allmänhet. Tyvärr blir man precis som i Annies fall, bedrövad av att han verkar ha kolossalt svårt att förstå innebörden i sina egna ord.
Han hade i alla fall tur med fotbollsresultatet denna dag, vilket sedan användes som något slags synonymt svammel om bra försvar och starkt mittfält för hans eget parti. Nåväl, liberalerna klarar kanske 4-procentspärren, så de kanske är starka?
Här kom en lång harang om globalismens förträfflighet och att mänsklig utveckling och innovationer på något mysko sätt kopplades till liberalism.
Jag antar att man nog måste ha väldigt färgade glasögon eller färgade kontaktlinser för att se denna koppling lika tydligt som herr Björklund.
Nåväl, var och en tycks vara salig i sin tro, oavsett hur verkligheten ser ut!

Här fick naturligtvis även Sverigedemokraterna en känga, då Björklund ansåg att nationalismen är förskräcklig.
Ganska komiskt med tanke på att han nyss hyllade samma nationalism, när nationen Sverige vunnit över en annan nation i fotboll. Ibland när det passar den politiska agendan, så är det tydligen bra att separata nationer kan tävla mot varandra medan de i andra fall skall motarbetas till varje pris och bli ett enat Europa. Nästa matchfråga blir väl då om norra Europa kan lira boll mot södra Europa?
Vi hejar självklart bara på Europa!

Enligt Björklund borde Jimmie Åkesson gå hem och läsa historia om liberalismen kontra nationalismen.
Jag skulle nog i detta fall rekommendera Björklund att också läsa på lite mer, så han förstår skillnaden mellan nationalism och nationalsocialism, det vill säga nazism!
Uppenbarligen har Jan blandat ihop begreppen medvetet, för att det ska passa in i hans politiska hatagenda mot SD.
Det dagens EU står för, är väl egentligen så nära nazism man kan komma!
Ein reich, ein führer, sa en mustaschprydd herre med ungefär samma storlek som Björklund på 1930-talet.
Globalism innebär just detta! Ett land, en världsregering!

När politiker inte själva har koll på begreppen och inte riktigt själva vet vad de talar om, så blir det svårt som väljare att få något förtroende för dem.
Det räcker inte med en trevlig röst och en kul historia om en trådlös telefon, herr Björklund!
Girigheten att få sitta runt köttgrytorna går inte att ta miste på och lika uppenbart är det, att du inte gör detta för nationen Sverige!
Du ska inte ha några röster alls i valet, i varje fall inte min!

Ulf Kristersson, Moderaterna
När Ulf Kristersson håller tal, så är det säkert så att man ska känna respekt för en man som i alla fall historiskt sett bör stå för lag och ordning.
Blått, rött, grönt, vänster, mitten eller höger, är dock uttjänta begrepp som suddats ut de senare åren. Det är idag mestadels politisk sörja utan varken innehåll eller mål, som spretar åt det håll där vinden blåser.

Politiker måste idag vara en slags skådespelare för att få med sig befolkningen på de mest galna idéerna. Det kan handla om det jag påtalade tidigare, att få folk att betala för att trängas, där man tidigare kunde trängas gratis. Trängseln har ju inte blivit mindre av det!
Annars kan man ju tillsätta riktiga tomtar och sedan publikt stödja en polischef som tillverkar plastarmband för att stoppa våldtäkter! Personligen tror jag idén hade fungerat mycket bättre om texten ”tafsa inte” hade stått med självlysande färg på diverse olika språk. Jag menar, det är ju ofta mörkt när våldtäkterna utförs, så tänk om våldtäktsmannen missar texten eller inte förstår svenska? Bara en tanke! 😊

Nåja, idiotierna har avlöst varandra i Sverige de senaste åren och lille Ulf kan ju inte lastas för just detta. Det kan dock hans parti Moderaterna, där en vän av ordning snart undrar vad de brukar röka för kul grejer på sina träffar?

Politikens grundbult handlar dock om att skapa förtroende för det politikern vill framföra.
När det gäller just Ulf, är det alldeles för mycket skådespeleri och alldeles för lite äkthet för att passa mig. Ulf vet själv om att han spelar skådespel och undanhåller korrekt information från väljarna, vilket är betydligt värre än om han helt enkelt är ointelligent och inte förstår innebörden.
Ulf är dock väldigt långt ifrån att vara ointelligent. Han är snarast mycket medveten om att han skojar upp väljarna.
Allt som har med förtroende att göra, är naturligtvis subjektivt bedömande och detta är helt enkelt mitt eget bedömande. Om andra gör ett annat bedömande av Ulf så respekterar jag självklart det, likaväl som du borde respektera mitt bedömande. Skulle jag hälsa på Ulf och skaka tass med honom, så skulle jag nog ta en extra titt på fingrarna efteråt, för att se att alla sitter kvar.

Vad får mig nu att fälla dessa hårda ord om lille Ulf?
Självklart handlar det återigen om kopplingen han så intelligent försöker att frambringa, där han utan att säga det ska få åhöraren att koppla ihop nazister och SD-are. För säkerhets skull lägger han till på slutet att även SD-are drabbas av hot.
Det mest ruttna här är ändå att den intelligente Ulf mycket väl känner till hur detta hat och dessa hot har uppkommit och framförallt vilka som mestadels utför hoten. Hans eget parti har ju varit med som arkitekter för att skapa detta problem under Alliansens regeringsperiod.
Ledsen Ulf, men jag ser igenom ditt skådespel. Du kommer aldrig att bli trovärdig. Som skådespelare i Hollywood kan du säkerligen få några röster.
Själv kan jag inte tänka mig ett enda skäl till att rösta på dig och Moderaterna.

Jonas Sjöstedt, Vänstern
Vad vore en Almedalsvecka utan en riktig vänsterknutte, som ser vinster i samhället som den värsta fienden till välfärd?
Att vinster är helt nödvändiga för att överhuvudtaget kunna få välfärd, vet naturligtvis den gode Jonas om.
Är man vänsterknutte, så är man dock! Då måste man attackera de som tjänar pengar, åtminstone när man talar publikt.
Jag anser dock att Jonas kanske är riksdagens bäste och tydligaste talare! Synd bara att han nästan aldrig har något vettigt att säga!
Han låter mer som en slags mantramaskin med allt svammel om högern, vinster och kapitalisterna. Dessa tre ord finns i princip med i nästan varje mening som lämnar hans mun.
Trots att du är en bra och tydlig talare Jonas, så är det få som får något förtroende för dig. Du får inte mitt förtroende heller!

Isabella Lövin, Miljöpartiet
Självklart kom även Miljöpartiet till Almedalen och för en gångs skull talade de om miljön. Man skulle kunna tro att det borde vara självklart men den lille tanige Fridolin överraskade i senast valet med att ägna sitt tal åt luftkonditioneringen i skolan, vilket då tydligen var den viktigaste frågan för miljöknuttarna.
När nu Lövin tog till orda, kändes det nästan som ett genialt nytänkande att försöka komma tillbaka till partiets rötter.
Här följde nu en nästan ändlös uppräkning av diverse värmerekord runt jorden.
Sedan gjordes kvickt en sammankoppling med människans skuld till den ökande temperaturen på jorden detta år. ­— Våra barn skulle framledes fråga oss varför just vi inget gjorde, angående dessa mänskligt skapade miljöproblem?

Som vanligt när det gäller miljöknuttar, så har de ofantligt svårt att ta till sig extremt seriös forskning som både påvisar och bevisar att människans påverkan på vårt klimat inte ens är mätbart! De har aldrig undrat varför några av världens vassaste klimatforskare totalt underkänner de så kallade klimatologer som jobbar på IPCC, Förenta Nationernas miljöpanel.

För 2 000 år sedan var exempelvis temperaturen på jorden 4 grader varmare än idag. Var det månne beroende på att dåtidens gigantiska fabriker släppte ut så mycket föroreningar i luften eller var det månne familjen Flintstone som körde för hårt med sina stenbilar.
Ja visst ja, stenbilar var ju veckans gapskratt!
Lövin vill förbjuda äldre dieselbilar men hennes mans egna gamla dieselbil är okay, för han som jobbar som naprapat, fraktar stenar med den. Han blev visst plötsligt även skulptör…hehe.
Hur var det nu med grundbulten för en politiker? Jo just det, trovärdigheten!

Man kan inte annat än förundras över denna Lövins tal om demokrati!
Hon tycks inte veta att demokrati betyder folkstyre eller folkvälde.
Det är alltså majoritetens åsikter inom ett folk som ska styra över minoriteten, inte tvärtom!
Hon förargade sig över att premiärminister Cameron i England utlyste en folkomröstning om utträde ur EU, trots att han själv var emot ett utträde.
Enligt lilla fru Lövin skulle alltså Cameron i ren och sann diktaturanda förhindrat folket att få rösta om sin framtid, det vill säga på samma sätt som den svenska regeringen vill förbjuda folket i Sverige att säga sin mening om viktiga frågor.
Ett litet miniatyrparti ska tydligen bestämma över alla andra?

Det känns kanske lite som om ett besök i Nordkorea skulle göra fru Lövin gott!
Där kunde man till och med för några år sedan lura i sin befolkning, att Nordkorea var först med att landsätta en astronaut på solen. Astronauten skulle komma hem nästa vecka.
Någon med ”otvättad” hjärna dristade sig till att fråga, om detta verkligen var möjligt med tanke på att det är ruskigt varmt på solen? Han fick då svaret, att de landade på natten!
Därefter startade hurraropen för Nordkorea på kommando.

I Sverige nöjer vi oss med lite mindre lögner, som att massinvandringen behövs samt att den ger vinst för Sverige. Vi är nog snart lika hjärntvättade som nordkoreanerna och tror nog snart på alla lögner, eftersom de upprepas flera gånger per dag.
När det gäller den utlovade vinsten, så finns det faktiskt ingen seriös ekonom som hittills har kunnat räkna fram en vinst!
Sorry fru Lövin men du är sannolikt en av de mest okunniga av alla svenska politiker och inger därmed också ett pyttelitet förtroende.
Den globala miljön påverkas varken av att du kör elcykel eller att din man startar ”stenbilen”!
Däremot håller jag med dig helt om, att nedskräpning både på land och till havs borde beivras hårt.

Stefan Löfven, Socialdemokraterna
När det gäller den lille statsministern Stefan Löfven, så blir jag lika förbluffad varje gång jag ser honom. Hur i hela friden kan en sådan totalt inkompetent och okunnig man vara Sveriges statsminister?
I det förra valtalet i Almedalen så orerade han om sin idol Bruce Springsteen och gjorde därefter en anmärkningsvärt osmaklig jämförelse mellan sig själv och Nelson Mandela, där han själv gärna ville ha samma hjältestatus.
I år slapp vi åtminstone den typen av osmakliga jämförelser. Istället började han med, precis som de övriga partierna, att försöka koppla ihop nazister och SD. Tydligen är det en överenskommen strategi mellan partierna, för att få folk att återigen tro på lögnen att SD är nazister.

Ledsen gubbar och tanter, men folk går inte på det där skojeriet längre!
Väljarna är inte dumma i huvudet som ni tycks tro och inte handlar det om hat heller. Tvärtom handlar detta val om att ta ansvar för Sverige, vilket alla ni i den så kallade 7-klövern har misslyckats med. Det ser väljarna bevis för varje dag genom pressens löpsedlar om nya mord, våldtäkter, rån och misshandel.
Löfven kallar nu detta för falsk propaganda.

Han förstår uppenbarligen inte att det är hans egen politik som skapat detta hat mellan människor, detta utanförskap, dessa parallellsamhällen samt det misstroende för politiker som finns.
Är man uppenbart oärlig och sopar de riktiga problemen under mattan, så får man räkna med att de egna väljarna och den svenska befolkningen i stort, till slut förstår vad som händer och att det får dessa följdverkningar.
Det duger inte att gå ut offentligt och säga att Sverige är tryggare än någonsin samt att en ”köpt” historiker som inte är historiker, förklarar att allt är fascismens och nazismens fel.
Folk märker själva vilka som utgör det stora hotet när de går på stan och kulorna viner runt öronen och de får hoppa jämfota för att undvika kastade handgranater. Det går liksom inte att mörka sådant herr Löfven!
Lika lite går det att mörka när din dotter eller fru kommer hem gråtande och vettskrämda för att de blivit våldtagna eller slagna av papperslösa män från något land där man inte behöver respektera kvinnor. Detta är du högst ansvarig för som statsminister herr Löfven.

På senare tid har du börjat förstå lite av detta och meddelade att vi i Sverige har varit lite naiva och aningslösa tidigare. Nej Löfven, det är Du och ditt anhang som har varit naiva. Vi andra har varnat för detta i åratal!

”Det går inte sönder om vi håller ihop”, var själva mantrat i Löfvens tal.
Men snälla rara lille Löfven, är du verkligen mannen som ska säga att vi ska hålla ihop, när du varje dag bidrar med politiska beslut som får Sverige att glida isär mer och mer? Det är nog så nära ett äkta hån mot väljarna man kan komma!
Är det Eliassons plastarmband mot våld som du känner dig extra stolt över eller är det månne Kod R291, vars syfte var att osynliggöra när diverse invandrare har begått brott? Är det sådant som får dig att gå med rak rygg och högrest huvud?
Berätta vad du har gjort som är så bra för Sverige?
Enligt mitt förmenande har du skapat irreparabla skador på Sverige och sett till att våra barn kommer att få ett litet helvete i framtiden.
Jag hoppas att inte en enda människa i Sverige röstar på dig, för du är medveten om att du har försökt att grundlura hela svenska folket!
Välkommen för en öppenhjärtig oredigerad intervju på Honesty4u och försvara dig, om du vill.

Ebba Busch Thor, Kristdemokraterna
Riksdagens enda lilla goding äntrade scenen i Almedalen, presenterad av självaste Alf Svensson. Det var säkert en viktig stund för dem bägge.
Att se bra ut räcker dock inte så långt inom politiken. Visst får en söt tjej alltid några gratisdörrar som öppnas men det är ändå till slut det rent politiska budskapet som antingen skapar ett förtroende eller raserar det.
Ebba är faktiskt en bra talare som med relativt klar logik försöker att beskriva vad hon vill som politiker.
Hon inledde med att tala om välfärden och de svaga och sjuka i vårt samhälle, som mer än andra behöver vårt stöd.
Ja, vem håller inte med om det? Det återkommande mantrat var dock, ”att du ska kunna lita på Sverige”.
Ja, det vore ju underbart om vi kunde lita på vårt lands politiker, vår välfärd och på våra sociala skyddsnät. Frågan är bara hur vi ska kunna det, då både Allianspartierna inklusive Ebba samt den rödgröna sörjan med Löfven, har sett till att fullständigt rasera allt som ordet välfärd står för?
Hur ska vi någonsin kunna lita på er politiker efter det ni har ställt till med?

Ebba rabblar upp en mängd saker hon vill förbättra. Sjukvården och äldrevården ska bli bättre. Här ska det storsatsas med resurser som faktiskt inte finns, i varje fall inte än! Polisen ska också få nya stora resurser!
Det här låter ju kanonbra men hade låtit ännu bättre om lilla Ebba också hade lovat mig och andra medborgare ett par miljoner kronor cash i fickan… nu!

Det är just här det skiter sig för våra lallande politiker som alltid ger oss valfläsk inför varje val. Alla dessa nya reformer måste på något sätt finansieras!
Sänker man skatten på något, så måste skatten på något annat höjas för att kompensera för det andra skattebortfallet.
Det här borde egentligen inte vara så svårt att förstå för vanliga väljare men lik förbaskat så mumsar folk i sig valfläsket och står sedan med besvikna ansikten efter valet, då alla dessa vallöften visade sig just bara vara valfläsk och inget annat. Lurad igen alltså!

Jag tror ärligt talat att lilla söta Ebba faktiskt vill genomföra det hon talar om men hon har inte en susning om hur allt detta ska finansieras.
Sjuk- och äldrevården går idag på knäna därför att de nya händer som skulle hjälpa till i vården inte hittades bland de 50 % analfabeter som kommit till Sverige. I den grupp där eventuell utbildning fanns, så var utbildningen antingen inte tillräcklig eller så saknades självklart kunskaper i det svåra svenska språket, vilket är nödvändigt inom alla vårdyrken.
Istället förvärrades nu läget då denna nya grupp nysvenskar som kommit även hade betydligt större behov av vård, än den befolkning vi hade innan inflödet.

När det gäller polisen går dessa på knäna, därför att kriminaliteten kraftigt ökade när det gällde våldsbrott, våldtäkter och rån.
Nej, långt ifrån alla nysvenskar som kommer är brottslingar. Däremot har invandringen ju ökat befolkningsstorleken, vilket i sig medför fler brott i antal.
Att olika brott dessutom ovanpå detta också har ökat procentuellt gör ju problemet etter värre, då det inte tillkommit någon procentuell ökning av poliser.
Ett förskolebarn med lite matematiskt sinne borde därmed här ha kunnat räkna ut att polisens verksamhet skulle kollapsa totalt, speciellt med tanke på att befintliga poliser i allt större grad lämnar sitt yrke.
Våra 7-klöverpolitiker hade uppenbarligen inte detta sinne för enkel huvudmatematik!
Ytterst beklämmande begåvningsnivå på de som ska styra vårt land, kan jag tycka!

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna
Jimmie har verkligen utvecklats som politiker sedan det förra valet.
Han är tveklöst den ende jag skulle vilja ge mitt förtroende till i valet i höst.
Jag delar inte alla SD:s åsikter men jämfört med det som jag betecknar som rent vanvett från övriga partier, så står jag ut med att jag kan ha en något annorlunda åsikt i enstaka frågor.
SD:s resursförstärkningar inom sjuk-, äldrevård och polisväsendet är dessutom klart finansierade genom kraftiga sänkningar på utgifter för de invandrare som inte längre tillåts komma in i landet eller de som kastas ut för att de vistats här olagligt. Det är genomtänkt och väl specificerat i kronor och ören.

Jag har dock en del frågor även gällande SD.
SD kommer inte att få egen majoritet som slutresultat i valet, vilket innebär att de andra partierna precis som tidigare kommer att kunna frysa ut SD från inflytande i Riksdagen.
Här ska SD komma ihåg att jag personligen har bett om en Skypesamtal med partitoppen, där jag har velat ge dem en idé som nästan bergsäkert hade givit SD egen majoritet. Idén är extremt enkel att genomföra och jag vill varken ha pengar eller ära för att ge bort min idé.
Här finns det alltid några lustigkurrar som tror att jag svävar i det blå, trots att de inte har en susning om vad min enkla idé handlar om.
Jag är dock bergsäker på att SD skulle genomföra min idé omedelbart och skratta åt hur enkelt det var efteråt.
Skulle SD inte gilla min idé, så är det ju bara att strunta i den. Svårare än så är det inte. Fem minuters lyssnande på min förklaring hade räckt!
Den nonchalansen som egentligen handlar om möjligheten att rädda Sverige från total kollaps, gör mig bekymrad över SD:s vilja att styra landet.

Alla partier har ju med en mun sagt, att de inte kan tänka sig ett samarbete med SD. Detta innebär sannolikt att vi ställs inför ett parlamentariskt läge där det absolut största politiska partiet SD, kanske får noll inflytande över politiken.
De övriga knattepartierna får alltså regera landet via en minoritetsregering, oavsett om det blir blå, röd eller grön sörja i färgpaletten.
Blir det så, blir nog mitt stående råd att omgående flytta ut från Sverige, då en dylik regeringskonstellation inte kan betyda något annat än ren katastrof för Sverige.
Den idag uppväxande generationen kommer att bli chanslösa till att få en trygg uppväxt och ett framtida bra liv i Sverige.

Låter jag dyster? Nej inte alls, jag tittar bara på ren fakta och visst ser faktauppgifterna minst sagt mörka och dystra ut! Jag vägrar dock att tro på oärliga lallande politiker som mörkar och undanhåller just fakta från dig och mig!

Den långa högkonjunktur vi har haft i Sverige, kommer inte att vara för evigt.
Det innebär att när lågkonjunkturen kommer, så kommer även statens bidrag till kommunerna att dras in. Redan idag med dessa statsbidrag så går de allra flesta invandringstäta kommuner på knäna.
Utan bidragen krävs kraftiga skatteökningar för att ens ha råd med det mest basala.
Detta i sin tur kommer att leda till ännu mer ökad kriminalitet, då många nysvenskar redan idag tycker att de får för lite pengar. Det i sin tur leder till att folk med lite större plånböcker nu också kommer att få känna av den ökande brottsligheten.
Vad händer då?
Jo, de lite rikare ser till att beväpna sig själva samt även betala beväpnade vakter för att upprätthålla sin egen säkerhet.
De kriminella kommer därmed inte att ha några andra valmöjligheter än att själva beväpna sig med ännu tyngre vapen.
Jag kan inte se att det ens går att stoppa denna eskalering med annat än med militär trupp.
Jag tvivlar faktiskt på att handhjärtan kommer att hjälpa mot denna utveckling!
Därmed kommer vi fram till globalisternas våta dröm, vilket du kan höra mer om i min krönika ”Varför håller hela västvärlden på att gå under”.

Skulle de övriga partierna verkligen vara intresserade av att rädda Sverige från undergång, så måste de ge SD ett stort inflytande över främst migrationspolitiken och kriminalpolitiken. Utan detta är det go’natt Sverige!
Jag önskar av hela mitt hjärta att jag har fel i min analys men för varje dag som går blir jag bara mer och mer säker på att det inte finns några andra utvägar.

Om någon anser att jag använder mig av härskarteknik när jag kallar alla partiledare i 7-klövern för ”lilla/lille”, så har det väldigt lite att göra med att de faktiskt är väldigt kortväxta.
Nej, ordet ”lilla/lille” syftar här istället på att jag anser att de är små som personer rent psykiskt, som inte har målet att göra Sverige stort och starkt utan endast ser till sina egna personliga vinstintressen.
Ett annat ord är ”ynkliga/ynklige” men det blir svårt att få flyt i läsningen då!

För de som tror att exempelvis AfS, Alternativ för Sverige är ett alternativ, så bör ni känna till att dessa barnrumpor endast ägnar sig åt en personlig vendetta mot SD. De gör detta endast för egen vinnings skull.
Rent skräp med andra ord!

Vi ses i kommentarsfältet!

Lars Agerstig
honesty4u@hotmail.se
www.honesty4u.wordpress.com

PS. OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan. Det är alltid trevligt med lite feedback.
Betygsätt även gärna krönikan genom att klicka på lämplig stjärna högst upp på sidan. DS.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/my-weekly-thoughts/49-vill-sd-ha-egen-majoritet-i-kommande-val/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/my-weekly-thoughts/51-lasses-val-tal-2018/

7 thoughts on “50. CIRKUS ALMEDALEN 2018

 1. Intressant att ta del av dina funderingar. Jag håller med om det allra mesta eller snarare i princip om allt. Jag har dock en övertygelse om att flera politiker högst medvetet söndrar Nationalstaten Sverige och att det inte gällande partiledarna beror på inkompetens eller ren dumhet. De är sociopater och där vissa förstås är s.k ”nyttiga idioter” som genomför sitt kulturmarxistiska eller globalistiska uppdrag och agendor som du påpekar för sin egna vinnings skull både gällande makt och ekonomiska fördelar. Sveriges migrationspoltik strider mot grundlagen eftersom man inte utreder konsekvenser och kostnader enligt kommunernas ansvar som självständiga förvaltningsenheter.
  Sverige bör mot politikernas vilja inrätta en författningsdomstol och återinföra tjänstemannaansvaret. KU är en teater till dess konstruktion och helt utan verklig betydelse. De politiker som missköter sig kraftigt får förutom med ett undantag (transportstyrelsen) nya befattningar och som allra oftast ännu högre ekonomiska ersättningar. Efter DÖ så insåg varje normalbegåvad person att vi varken har en demokrati eller en parlamentarism eftersom man då makulerade över 600.000 st röstande och deras valsedlar samt vägrade att ta debatten

  • Jag kan bara hålla med i vartenda ord Kenny!
   Vi måste på något sätt få tillbaka förnuftet i svensk politik igen.
   Politiker måste få klart för sig, att de har fått ett förtroende av oss väljare att föra vår talan!
   Vi väljare är alltså arbetsgivare och våra politiker är arbetstagare.
   Som det är idag så tycks politiker tro, att de fullständigt kan strunta i vad deras väljare tycker.
   Vi väljare har röstat fram dem och vi ger dem även en skyhög lön för att tillvarata våra intressen.
   Missbrukar politiker det förtroende de fått av oss väljare, så ska vi självklart ge dem sparken!
   Politiker som säljer sin själ till högstbjudande globalist ska bli portade för all framtid från politiska uppdrag.

   Tack för din intelligenta kommentar!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

   • Tack Lasse,
    Är själv verkligen ambivalent inför årets val!! Har nog aldrig förr känt mig så sviken och besviken på våra proffs politiker😳
    Tack för fin analys Lasse😊
    Sven

    • Tack själv Sven!

     Jag är dock inte säker på att just min analys gör dig mindre ambivalent.
     Vi kan i alla fall vara säkra på en sak när det gäller våra politiker och det är att vi alla blir lurade på ena eller andra sättet.
     Det måste vara högst ovanligt att en så pass stor yrkesgrupp, har förstått så lite om sitt yrkesval och skälet till att de blivit valda.

     /Lars Agerstig
     honesty4u@hotmail.se

  • Tack Mats!
   Nu blev jag onekligen lite mallig av att få den fina komplimangen.
   Jättekul om fler gillar mina analyser, då kanske vi så småningom kan få ordning på detta land.

   Roligt om fler vågar berömma eller kritisera. Även kritik är viktig, då det brukar innebära att man lär sig något mer.

   Välkommen åter!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.