39. ÖPPET BREV TILL PARTILEDNINGEN ANGÅENDE ÄLDREVÅRDEN


39. ÖPPET BREV TILL PARTILEDNINGEN ANGÅENDE ÄLDREVÅRDEN.
av Lars Agerstig.
Skickat till samtliga 8 riksdagspartier från Facebookgruppen STOPPA MAKTMISSBRUKET. 2015-09-04.

PS. OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan. Det är alltid trevligt med lite feedback. DS.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/my-weekly-thoughts/38-mutor-hot-eller-ren-darskap/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/my-weekly-thoughts/40-svar-pa-vansterdikets-fragor/

Viktig information som ska vidarebefordras ända upp till partiledningen för ert riksdagsparti.
OBS! OSA inom 14 dagar från mottagandet av detta mejl!

Hej!

Detta mejl kommer från en av de snabbast växande Facebookgrupperna som heter STOPPA MAKTMISSBRUKET. Efter knappt en månad sedan starten, har vi redan drygt
6 000 medlemmar.
STOPPA MAKTMISSBRUKET är helt partipolitiskt oberoende och utgör ett tvärsnitt av befolkningen när det gäller medlemmarnas olika politiska preferenser.
Som namnet på gruppen antyder, är vår uppgift att försöka synliggöra och stoppa all typ av maktmissbruk.

De som utsätter befolkningen för olika typer av maktmissbruk, är självklart olika beslutsfattare i samhället och följaktligen även politiker och de riksdagspartier i regeringsställning som har huvudansvaret för olika beslut i landet som helhet.

När politiska beslut ibland går direkt emot folkviljan, anser vi att det är den värsta typen av maktmissbruk.
Politiker har ju fått väljarnas förtroende, att tillgodose väljarnas åsikter och behov. Gör då politiker motsatsen till väljarnas åsikter och det givna förtroendet, finns det knappast någon anledning att rösta på dessa politiker längre eller att via våra skattsedlar ge er den enormt höga lön ni får för uppdraget.
Detta är sålunda en allvarlig demokratibrist när det inträffar och helt oacceptabelt!
All makt skall utgå från folket!
Detta är orsaken till varför ni som riksdagsparti får detta kravmejl.

Vårt syfte och krav
Detta mejl går ut till samtliga riksdagspartier och skall betraktas som ett rent krav från gruppens sida, att ni som politiskt parti hjälper till att synliggöra de frågor vi här tar upp men också ett krav på agerande från er sida att lösa problemen, oavsett om ni sitter i opposition eller ingår i regeringskoalitionen.

Vi i gruppen STOPPA MAKTMISSBRUKET har fått nog nu och det måste helt enkelt bli ett omedelbart slut på politikers svek mot den befolkning som har röstat på er.

Beskrivning av äldrevården
I detta mejl belyser vi och ställer några enkla krav på er som politiker, angående den i vårt tycke miserabla äldrevården.

Det är våra äldre som byggt upp det samhälle och den välfärd både vi och du idag åtnjuter. Därmed bör det rimligtvis vara en självklarhet att visa våra äldre den respekt och omvårdnad de så väl har förtjänat.
Inom detta område har ni politiker misslyckats å det grövsta!
Många äldre får idag en betydligt sämre vård och allmän behandling än de tyngst kriminella på våra fängelser.
De äldre får sämre mat och en mängd närmast idiotiska indragningar som att bullen till kaffet eller sylten till pannkakorna har dragits in.
Hur kan ni politiker sova om nätterna, när ni känner till detta och ändå inte gör något åt det? Det är rent ut sagt ett vidrigt maktmissbruk och fullständigt oacceptabelt!

Ni ser vidare till att suga ur de absolut sista slantarna de äldre kan ha med oskäligt höga avgifter och skatter, så att de absolut inte har råd med något annat än att äta och sova. Är det verkligen det liv du vill ge din egen mamma eller pappa efter ett hårt och slitsamt liv?
Nej, som politiker med den jättelön vi skattebetalare ger er, så har ni säkerligen sörjt för era egna anhöriga. Tyvärr har vi vanliga arbetare som valt er inte dessa ekonomiska möjligheter, då ni även suger ur våra plånböcker!
Detta är maktmissbruk och fullständigt oacceptabelt!

Anser ni att det är rimligt att man av kostnadsskäl drar in på alla aktiviteter som de äldre känner livsglädje över?
Det kan exempelvis handla om att få komma ut en liten stund varje dag om så önskas eller att kanske se till att det finns små aktiviteter på servicehus och äldreboenden, där de äldre kan få lyssna på den musik de föredrar eller kanske se någon äldre film de uppskattar. Det kan handla om något så basalt, som att ha någon att tala med en stund!

Samtidigt som de äldre får se dessa indragningar och måste i säng direkt efter middagsmaten på grund av personalbrist, så gödslar ni pengar över så kallade flyktingar, där det finns lika många i personalen som det finns flyktingar.
Den prioriteringen är rent maktmissbruk och fullständigt oacceptabelt!

Är det rimligt att många äldre som är handikappade och inte kan klara sina toalettbesök själva längre, får sitta i åtskilliga timmar med avföring och urin i blöjan, därför att personalen är underbemannad?
Vill du själv sitta så den dag Du blir gammal och handikappad?

Samtidigt finns det personal som städar och lagar mat och har en massa aktiviteter med fullt friska och starka så kallade flyktingar (i många fall rena bidragsturister).
Detta visar inte bara på total inkompetens när det gäller planering från politikers sida.
Det visar dessvärre även på en högst obehaglig människosyn, respektlöshet och rent maktmissbruk som är fullständigt oacceptabelt!

Är det slutligen rimligt att slita ut personalen helt genom en ständig hetsjakt där tid är mer avgörande än vård?
På många äldreboenden tar man även in personal som inte kan tala svenska på ett begripligt sätt. Hur tror ni politiker att det känns för de äldre, som ibland har ont någonstans, behöver hjälp med hygien eller toalettbesök men inte förstår eller kan göra sig själva förstådda, beroende på dåliga svenskkunskaper hos den nysvenska personalen.

Här brukar politiker direkt svänga till debatten med en lögn, att det är nödvändigt att ta in dessa invandrare för att just täcka behovet av vårdpersonal.
Alla vet redan att detta inte är sant!
Det ökar ju istället på behovet av vårdpersonal då befolkningsmängden ökar!

Samtidigt har ni politiker medverkat till lönedumpning, vilket har inneburit att svensk vårdpersonal inte kan jobba kvar eller att de flyttat till exempelvis Norge där lönebilden är en annan.
Med en klok lönejustering skulle vi istället få svenska personer att ta dessa jobb, istället för att gå arbetslösa! Det i sin tur skulle minska bidragskostnader och ökar skatteintäkter för samhället. Skatteintäkter som bland annat skulle kunna läggas på förbättringar av äldrevården!
Det handlar återigen om bristande planeringsförmåga, där ni politiker bär huvudansvaret för att få vården att fungera.
Det handlar helt enkelt om ett negligerande av det förtroende väljarna har gett er samt ett maktmissbruk som är helt oacceptabelt!

Ovanstående rader är bara ett litet axplock av det mest uppenbara maktmissbruk riksdagspolitiker i Sverige gör sig skyldiga till varje dag.
Vi i gruppen STOPPA MAKTMISSBRUKET har fått nog nu och det måste helt enkelt bli ett omedelbart slut på politikers svek mot den befolkning som har röstat på er.

Er uppgift
Ni har exakt 14 dagar på er att svara oss från och med mottagandet av detta mejl och att officiellt lyfta denna fråga parti för parti.
Ni skall även svara gruppen i ett mejl med adekvata genomförbara lösningar och tidsplan, där de äldre garanteras ett värdigt liv de år eller dagar de har kvar av livet och där samtliga av gruppen STOPPA MAKTMISSBRUKET:s krav på åtgärder har ingått!

Både detta brev samt era svar publiceras öppet på STOPPA MAKTMISSBRUKET:s Facebooksida.
https://www.facebook.com/groups/1054122034605760/

Skulle ni inte svara oss inom de stipulerade 14 dagarna, så kommer vi göra vårt absolut bästa för att se till att den typen av maktmissbrukare försvinner från Sveriges Riksdag fortare än ni kan ana. Det ska inte uppfattas som ett hot, utan som ett löfte!
Vi i gruppen STOPPA MAKTMISSBRUKET har nämligen fått nog nu och det måste helt enkelt bli ett omedelbart slut på politikers svek mot den befolkning som har röstat på er.

Med vänlig hälsning

Medborgargruppen STOPPA MAKTMISSBRUKET.

Kontaktperson: Lars Agerstig
OBS! Ändrat tel.nr. år 2019. 0063 967 204 9145
E-post: stoppamaktmissbruket@hotmail.com

Du glömmer väl inte att kommentera denna krönika längst ner på sidan?

Ps. Nedan ser ni ett axplock av våra medlemmars röster i frågan.
Vi övriga i gruppen stödjer dessa åsikter fullständigt. Ds.

Hej!

En snabb brainstorm. Det finns mycket mer att göra.

Äldre bör kunna känna sej trygga i ALLA situationer. Det ska lagstiftas om att ALLA trygghetsboenden ska hålla förstklassig standard! Nu vet vi ju att
pengarna finns! Det gäller bara att omfördela dem. Alla neddragningar
som skett under lång tid (även innan massinvandringen) på grund av brist
på pengar har ju även det varit en stor fet lögn!

1. Äldre ska inte tvingas att bo kvar hemma. Den äldre bestämmer själv när den vill komma in på ett trygghetsboende.
2. De som vill bo hemma ska få all hjälp de behöver och MER VÅRDTID.
3. Äldre ska få hjälp med rastning och skötsel av sina älskade husdjur om de bor kvar hemma.
4. Äldreboenden ska delas in i olika avdelningar så att den som vill ha med sitt husdjur till hemmet ska få det.
5. Äldreboenden ska inrymma pysselverkstad, bakstuga, musikrum, läshörna med högläsning för den som vill.
6. Vården ska personlighetsanpassas så att varje person kan lyssna på sin musik, se på gamla älsklingsfilmer från sin tid, få välja sin
älsklingsmat (laga den om hälsan tillåter och viljan finns), erbjudas
dofter från svunna tider (hästlukt för min del) mm. Allt som förhöjer
livskvalitén.
7. Varje person ska ha två personliga syrror som står
dem nära och som hjälper till med allt som behövs för att personens liv ska förenklas.
8. Alla rum ska vara försedda med sprinklersystem.
9. Par som vill bo tillsammans ska få det utan diskussion.
10. Vin till maten. Grogg till helgen, eller alla dagar, för den som vill.
11. Rökrum för den som vill.
12. Dödshjälp för den som inte vill vara med längre.
13. Planera äldreboenden i anslutning till stora arbetsplatser så kan
personalen som har anhöriga där lätt titta in och se till dem.
Lägg dem i anslutning till dagis så kan barn och gamla ha ett naturligt utbyte av varandra (läsa saga, baka en kaka mm….)
14. Nån typ av väktare som inger trygghet och som ser till att inget ont händer de gamla.
15. Möjlighet till regelbunden gymnastik, bad och utevistelse ska finnas.
16. Trevliga utflykter ska vara ofta förekommande.
17. Maten ska vara förstklassig och de som bor på hemmet ska få bestämma matsedeln.
18. Avlönat (liten ersättning) arbete för den som vill. Ex. Föräldrar kan
lämna in kläder som ska märkas. En hund som behöver några timmars passning. Mangling av lakan. Punktering som ska fixas, mm.mm.
18. Att bo på trygghetsboende ska vara gratis.

Det ska vara en bonus att bli gammal!

Det är ÄVEN en vinst för samhället. Alla som har sina anhöriga på
trygghetsboende slipper oroa sej och kan bättre koncentrera sej på sina
arbetsuppgifter. Främst kvinnor slipper bli sjuka av stress om de vet
att föräldrarna har det bra.

Lisen P.
————————-

Hej!
En dag på jobbet
Börjar 7:15
Ska kolla kunder och läsa kundpärm om jag ska till någon ny. Fylla på handskar, duschförkläden och handsprit. Plocka nycklar. Hämta ut en cykel ur förrådet.
Och vara inloggad hos fösta kund 7:29 som bor 2 km bort.
Dusch 30 minuter 4 minuter till nästa kund, dubbel palliativ omvårdnad 45 minuter. 4 minuter nästa
Personlig hygien, påklädning, frukost, bädda, delegering och sopor ut. 4 min
Boendestöd 2 timmar. Under tiden handlar kundens make. Som blir sen hem. Min lunch på 45 minuter börjar nu. Min enda chans att äta och gå på toa och samla lite energi.
Det tar mig 10 minuter till jobbet och 10 minuter till nästa kund efter rast. Telefonen ringer. En kollega behöver en nyckel. Jag har i princip 25 minuters rast kvar. Kunden är självmordsbenägen och klarar inte av ensamheten.
Ska jag gå ända som cheferna säger på jobbet!? Ska jag jobba från 7:15-16 utan rast!? Ingen kan hjälpa mig med mina eftermiddagsjobb.
2 luncher a’ 30 minuter
En halvtimmes inköp
45 minuters städ
Två tillsyner på vardera 15 minuter
6 jobb med 4 minuter emellan varje kund på em också.
Inga minuter att spela på
Inga minuter att göra något extra för någon
Inga minuter att lyssna lite extra på någon.
Inga minuter att andas på.
Ingen rast!?
Här kommer mina kravförslag på mail.
1. Ingen gammal människa ska behöva få ett nej den dagen då de känner att de inte klarar sig själva, eller känner sig ensamma och övergivna i sin lägenhet. De ska få en plats på ett äldreboende inom tre månader.
2. Hemtjänsten ska inte springa in och ut hos de äldre med mat i foliepaket. Tillbaka till 80-talet då det fanns tid för hemtjänsten att städa, laga mat och ha intressanta samtal/fika med de gamla. Inför även promenader eller umgänge för de som önskar/ har behov av det.
3. Mer tid i hemtjänsten ökar troligtvis välbefinnandet både för de gamla och för dom som arbetar i hemtjänsten. På det viset kan arbetet öka i status igen. För vem vill vara kvar på ett arbete där det känns att man kunde göra mycket mer och ge bättre vård och omsorg?
3. Arbetslösa skulle kunna tillsättas i kommunen för att hjälpa till med promenader, umgänge, matlagning mm till de gamla, i stället för att sysselsättas inom FAS 3.

Med vänlig hälsning
Eva L.
———————————————–
Hej!
Jag tror att min mamma har det rätt så bra på sitt hem så det får bli sådant som jag reagerat på.
Svenska språket. Jag har jättesvårt att förstå en del vårdare speciellt i
telefon vilket många gånger gör mig oerhört irriterad. Om jag har det
jobbigt hur har inte mamma det då?
Religion. Jag anser att
äldrevården ska vara helt religionsfri med andra ord – personal skall
inte tillåtas använda slöja etc. Många gamla har sin kristna tro och är i
slutskedet av livet och bör då få vara opåverkade med neutral personal.

Höj personalstyrkan – ibland när jag ringer får jag inget svar trots två anknytningar – avvikelserapport utskriven.

Höj taket på bostadsbidragen. Dessa står hopplöst stilla på en nivå om 5000
kr – allt över räknas inte. Kommunen höjer hyran med 300 kr/månad varje
år. Snart kommer mammas pension och kostnaderna hamna i obalans.
Aktiviteter – alltför ofta hittar jag gamlingarna placerade framför TVn.

Anpassning – min mamma är fortfarande rätt fysiskt frisk. Nu är hon placerad med väldigt få människor som fortfarande kan gå. Alltså det jag menar är att det ska vara mer behovsanpassat än att vara fast på en avdelning.
Tidigt i säng? Jag upplever det som att gamlingarna nattas väldigt tidigt på kvällarna pga av tisbrist – när kvällsmaten är serverad 16.30 så verkar
det som om gamlingarna ska i säng. Mamma brukar lägga sig runt 18.00 tydligen.

Allt handlar nog om personalbrist egentligen om man ser till mina reflektioner.

Med vänliga hälsningar,
Monika C.
—————————————-
Hej!
Våra äldre skall ha rätt till det boende de önskar.
Rätt till näringsriktig kost samt få äta den mängd de vill ha
Värdigt bemötande o någon att tala med. Ej sitta ensamma långa dagar. Mer personal
Få lägga sig när de önskar
Tand- sjuk- hår- och fotvård
Utomhusvistelser när de önskar
Oftare byten av blöjor
Tillgång till ångestdämpande vid behov
Musikupplevelser från deras ungdom i samlingslokal eller andra aktiviteter
Vattengympa eller annan träning som de skulle uppskatta i grupper. Sjukgymnast skall leda detta
Träff med läkare när de har ont el andra bekymmer.
Gratis mediciner
Bli bjudna på ett glas vin till maten om de önskar, befrämjar aptiten.
Jag har arbetat inom äldrevården. Slutade då jag psykiskt inte orkade se vanskötseln.
Vänliga Hälsningar!
Marika E.
——————————————–
Hej!

Jag jobbar som undersköterska och tycker stressen har blivit så pass hög så nu börjar personalen må psykiskt dåligt och det har blivit mycket osämja mellan personal.
Man har inte tid att prata så mycket med de äldre så det handlar mer om förvaring än äldrevård.
Allt med hobby/handarbete/gemenskap finns inte kvar längre, det var bättre förr när det fanns lite tidsfördriv för de äldre.
Alla pengar ska ju tydligen gå till massinvandringen i dag.

M.v.h: Gunilla E.
———————————————–

Hej!
Vårt samhälle är inne i en kraftfull förändring. Genom invandringen blir vi fler. Både gamla och unga. Dessutom lever många av oss mycket längre än för femtio år sedan. Trycket på samhällets omsorg om medborgarna ökar från alla håll. Vi börjar se en tydlig tendens till att resurserna inte fördelas på ett rättvist och framsynt sätt. Den kortsiktiga budgeten får ta över i kommunernas ambitioner att tillfredsställa de som låter mest. Tyvärr har dagens gamla inte för vana att låta eller kräva. Morgondagens gamla kommer att agera på ett, för de styrande, helt nytt sätt.
Omsorgen om våra äldre ska präglas av humanistisk kompetens, ett personligt och medmänskligt omhändertagande, tillgänglighet, kontinuitet, flexibilitet och säkerhet oavsett om man bor i någon form av äldreboende eller i det egna hemmet.
Kommunerna planerar för behoven av förskoleplatser och platser i skolan då kan man också planera behoven för olika former av äldreboenden.
Många äldre väljer bort tandvård av ekonomiska skäl. När munhygienen blir eftersatt bäddar man för ett nedsatt immunförsvar och diverse åldersrelaterade sjukdomar. Kravet borde vara att tandvården för pensionärer inordnas i den allmänna sjukvården och dess högkostnadsskydd.

Det är inte värdigt att personer över 90 år som önskar annat boende, ska behöva överklaga till förvaltningsrätten för att få rätt till en plats på ett äldreboende. Att bygga fler och varierande bostäder för äldre skulle gynna hela samhället genom de flyttkedjor som då naturligt uppstår. Äldre och i många fall ensamstående ska inte tvingas att bo kvar i sin villa eller stora lägenhet mot sin vilja och vara hänvisade till hemtjänstens insatser.
De äldres ensamhet ska inte förringas. Ensamhet, sorg och rädsla påskyndar sjukdomar myckets snabbare än man tidigare trott. Man ska inte behöva befinna sig några få månader från döden och i ett bedrövligt skick, för att komma ifråga för en plats på ett äldreboende. Det talas så fint om valfrihet. Men är man över 90 år gammal och anses för frisk för att få flytta till ett äldreboende, då saknas valfriheten. Rätten att bo kvar hemma är inte samma sak som skyldigheten att bo kvar i sitt hem.
Det är omänskligt att sära på makar som levt ett långt liv tillsammans. För de par, som inget hellre vill än att få fortsätta leva tillsammans, handlar detta om livskvalitet och trygghet i vardagen.
Med vänlig hälsning
Boo B.
——————————————–
Hej!

Jag vill att regeringen svarar på hur de tänker göra för
att säkra gamlas situation när det gäller våldet från utlänningar.

Vad tänker de göra för att stoppa att man tar boendet från
våra gamla och gör om till hem för ensamkommande unga män
från Afghanistan?

När ska pensionerna höjas så att våra gamla kan leva på dem?

Hur ska de göra för att folk ska slippa sluta jobba för att ta hand
om sina gamla anhöriga. Över 140.000 svenskar gör det idag.

När ska de anställa lika många som tar hand om gamla som de
gör för att ta hand om ensamkommande flyktingbarn. Där går
en personal per individ.

Varför finns det ett tak för hur mycket våra gamlas vård får kosta
medan det inte finns något tak alls för hur mycket asylkostnaden
får vara?

När tänker de bygga ut åldringsvården så att ALLA som vill ha
en plats kan få det?

Ja, det var några av mina funderingar. Är lite osäker på vad det
är du vill att jag ska skriva så om detta är fel hör av dig är du
snäll. Då får jag tänka ut något annat.

Med vänlig hälsning

Ewa K. L.
————————————–

Hej!

Skatten bort för alla som har låg pension. Bättre mat. De
pensionärer som vill ska få komma ut. Det ska frågas om det varje dag.
Mer personal på boenden.

Råkade lägga ut på fb.
Mvh Helena J.
————————–
Hej!

Våra pensionärer (bla jag själv) ska inte ha det sämre än invandrare eller EU-migranter som kommer till vårt land.

När man i debatter påpekar att pensionärerna bör få gratis bussresor, billig tandvård och en rimlig månadslön, precis som invandrare och Eu-migranterna får då möts man av orden ”så du tycker vi ska ställa grupper emot varandra”. Är så trött på denna fras. Nej vi som arbetat och betalat skatt i Sverige ska naturligtvis ha det minst lika bra och det vore heller inte fel om vi hade det lite bättre än de som aldrig bidragit med en krona i skatt. Om de flytt från krig och elände så tror jag de uppskattar att de har pengar till överlevnad tills de skaffat sig ett jobb.

Vad är det för dumheter att vi Svenskar ska få det sämre och sämre.
Hälsar en upprörd och arg pensionär

Britt-Marie B.
————————————–
Hej!
Jag tycker att alla äldre ska ha rätt att komma ut på promenad
varje dag, om dom vill. Dom som bor i eget hem och har hemtjänst ska ha
rätt till hemlagad mat samt kunna få vara med och laga den om dom vill
och kan. Att få den tiden med en annan människa skulle vara en rättighet
för alla! Det var mina funderingar om äldrevården

Hälsningar Lise

41 tankar på “39. ÖPPET BREV TILL PARTILEDNINGEN ANGÅENDE ÄLDREVÅRDEN

 1. Lars, det du skrev var alldeles utmärkt, men lite onödigt långt. Skulle tro att den politiker som började läsa, slutade långt innan han hade hunnit halvvägs, tyvärr.

  • Det kan du säkert ha rätt i Bo!
   Problemet är dock att oavsett längd och oavsett vad som hade stått i brevet, så hade de inte svarat ändå med tanke på att det var kritik.
   Hade vi istället berömt politikerna, hade de säkert svarat!
   Ställer man obehagliga frågor och är lite obekväm, så vet våra politiker att tystnad är det bästa vapnet.
   Inom alternativ media kan vi nå ut till i bästa fall ett par hundra tusen, medan maktmissbruksapparaten i vardagsrummet når ut till miljoner.

   Tack för att du kommenterar här på Honesty4u. Det betyder mycket för den allmänna kunskapsnivån hos läsarna!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 2. Hej.
  För det första så undrar jag vad det är för skillnad mellan invandrare o EU migrant. Jag har under den senaste tiden försökt kommentera jättemycket som hänt i samhället. När jag läst om hur gamla o även unga blir överfallna o skadade o även våldtagna o rånade så gör det ont i hela mig. Jag blir fysiskt illamående av att sådant kan hända i vårt land. Tyvärr så är det lätt att ge sig på o råna o slå ner en gammal människa. De är lite aningslösa med handväska o plånboken lättillgänglig för en som inte bryr sig om andra. Jag håller verkligen med i allt som skrivits och samtidigt blir jag rasande över domstolarna och att jag tycker de missköter sina jobb. Utvisning på livstid tycker jag ska gälla ALLA invandrare som någon gång har haft med polisen att göra. Vi har väl inga skyldigheter att försörja alla dessa brottslingar som
  Lever på våra skattepengar. Jag har skrivit en del om detta men politikerna svarar ju inte på det. Det är så mycket jag vill säga men det ryms inte här.
  Jag hoppas kunna vara med o påverka det som politikerna förstör för oss i vårt fd mysiga o trygga land. Älskar mitt land.

  • Hej Ingrid!

   Ja, dessvärre nödgas jag hålla med om varje mening i din kommentar!
   Våra politiker har sålt sina själar till högstbjudande och bryr sig inte om de personer som givit dem förtroendet att sitta på dessa höga positioner.
   De äldre och den uppväxande generationen kommer att få betala ett ohyggligt pris för våra politikers vidrigheter.

   Angående din fråga, så är det egentligen ingen skillnad alls mellan invandrare och EU-migrant! Den enda skillnaden är väl möjligtvis, att en invandrare kan komma från alla länder och kan även migrera till alla olika länder, medan EU-migranter kommer från ett utomeuropeiskt land och migrerar in till EU-området.
   Det handlar dock mestadels bara om en lek med ord! Från början kallades dessa invandrare för flyktingar!
   Sanningen har ju sedan visat, att endast cirka 5 % av de som kommer till Sverige är flyktingar från krig och elände, enligt FN:s egna analyser.

   Tack för att du kommenterar här på Honesty4u. Fortsätt med det!
   Genom att kommentera här ger du andra dina åsikter och erfarenheter, vilket bidrar till att öka kunskapen hos alla totalt sett.
   Under det stora fotot har du många olika avdelningar här på Honesty4u och totalt blir det fler än 700 olika artiklar i olika ämnen!
   Mina egna tankar hittar du under knappen ”My thoughts”. Under mina tankar kan du även lyssna på krönikorna, istället för att läsa dem själv. Därmed kan du laga mat eller annat under tiden du lyssnar.
   Mina fantastiska krönikörers välskrivna alster hittar du under Your Chronicles.
   Det är bara att botanisera runt så mycket du vill och dela gärna varje artikel som du finner intressant.

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 3. När jag läser detta känner jag igen mina egna tankar och känslor! Det retar mitt sinne och jag blir arg inombords! Och känner att ingen lyssna och ingen förstår när jag talar om det med människor i hög position!
  Allt är bra skrivet och allt jag har läst stödjer jag och tar jag tacksamt emot! Dels för att min mor börjar bli gammal men också för att jag är humanist! Det är inte flyktingarna som ska komma först när det gäller skatterna! Det är de som betalar skatt som ska komma först! Vi är inte en hjälporganisation! Vi är ett land som heter Sverige! Och jag hänger alltid en flagga på balkongen!

  • Tack Clas!

   Jag håller med dig fullständigt!
   Man blir verkligen riktigt förbannad på ren svenska!

   Våra politiker tycks ha missuppfattat sin yrkesroll totalt.
   Vi väljare har givit våra politiker vårt förtroende att föra vår talan.
   Jag kan garantera att om frågan ställs på sin spets, så skulle varje svensk först och främst se till att egna föräldrar har det bra på ålderdomens sista år, än att gynna invandrare och att det därmed innebär att våra egna äldre får sämre förmåner.
   Så vems talan för våra politiker egentligen? Knappast väljarnas i alla fall!

   Detsamma gäller självklart även våra barn som kan bli svårt sjuka och behöva dyr sjukvård.
   Att då samtidigt veta om att en nyanländ får maten lagad och serverad, aldrig behöver städa samt att bara få exempelvis datorer, mobiler, Internet etc, utan att behöva prestera något, kan ju göra vem som helst spritt språngande galen!
   Samtidigt kanske man har en liten dotter eller son som behöver specialistsjukvård, hjälpmedel eller en operation men där man får till svar att resurser saknas.
   Steget till att ta till våld vid sådana händelser, kan inte vara långt!
   Det föds säkerligen en ny potentiell Breivik varje månad, så det är oerhört konstigt att inte fler politiker råkar illa ut.
   Jag begriper inte ens hur dessa politiker kan sova om nätterna.

   Tack för din kommentar här på Honesty4u och välkommen att kommentera mera!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 4. Vi borde alla kopiera detta och dagligen mailbomba regeringskansliet & partiledarna tills det blir förändringar för alla våra pensionärer!

 5. Ja, det här är inte vårt Sverige längre. Det värsta är att jag tror inte att regeringen bryr sig om detta.

  • Hej Ulla!

   Nej, det har du uppenbarligen rätt i!
   INGET riksdagsparti brydde sig om att svara, så därmed får man väl säga att demokraturen är ett faktum.
   Det är i varje fall inte demokrati!
   Vi får väl helt enkelt ”lära” våra politiker att agera med hyfsning mot de personer som valt dem!

   Vi får helt enkelt nöta ner dem genom att ideligen vara ”obehagliga”, ringa och skriva till dem samt att i alla möjliga lägen ställa dem mot väggen med obehagliga frågor om just VARFÖR de negligerar sina väljare.
   Är vi några tusen som varje vecka gör så, lär de få det jobbigt i vardagen.

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

  • Hej boonkaan!

   Tack för de orden!
   Javisst är det okay! Det är inte bara okay, utan jag hoppas att varje läsare här tar det som sin livsuppgift att dela länken till ALLA sina vänner samt skicka till ALLA nivåer av politiker och statliga tjänstemän!
   Det som händer idag inom äldrevården är rent bedrövligt!
   De äldre är de som byggt upp detta land och den välfärd vi alla nu åtnjuter.
   De ska banne mig bemötas med respekt!

   Tack för att du kommenterar här och välkommen åter!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 6. Bra Lars det du skrev jag är själv skribent och bor på servicehus.. Jag står dessutom för pensionärsupproret . Men jag har några tillägg till dej. De gamla utsätts ofta för div jippon från personalen som samlar in lite grejer för att säljas på en intern loppis och det serveras div kaffejippon allt detta betalas av de gamle det är bra på sätt och vis men det finns inte ord om vad pengar och går till heller.. Därför skulle det finnas en ekonomisk kunnig person som ambulerande flyttade sig emellan de olika serviceplatserna och där de gamle fick komma med sin myndighetspapper sina bankpapper och en sjuhelsikes massa ekonomiska problem som ingen förklarar för oss som inte hänger med så bra längre, En del av oss måste få hjälp av socialen för att klara ekonomien men det är så jobbigt att man ger upp om man ens påbörjar. Detta är en viktig punkt. Det förekommer stölder på samtliga servicehus ofta begånget av personal utan samveten. men ingen vågar gå ut med det därför repressalier kan inträffa i form av sämre behandling. Detta borde öppnas upp för en större granskning.Ja det är en hel del mer..Men det tar vi en anna gång.

  • Hej Morgan!

   Jo tack, jag känner väl till detta med stölder från en samvetslös personal!
   Min gamla mamma, 99 år vid sin död, var helt barskrapad både på pengar och diverse värdeföremål som bara försvann under hennes sista år.
   Varje gång man ringde till hemmet fick man tala med någon ny i personalen som knappt förstod svenska.
   Den otrygghet detta skapar för de äldre, att inte kunna kommunicera med personalen på ett begripligt sätt, är verkligen hårresande!
   Ärligt talat var jag ibland så förbannad på denna personal när jag ringde från Filippinerna, att jag satt och hoppade på stolen!
   De förstod inte ett skvatt av vad jag sa och jag förstod inte vad de sa beroende på undermålig svenska.
   De äldre har ju dessutom ofta lite sämre hörsel, vilket ytterligare förvärrar detta problem.

   Pensionärsorganisationer som PRO föreföll lindrigt intresserade av detta mejl vi skickade till riksdagspartierna.
   Jag skickade även till PRO men hörde aldrig av dem, trots att jag sträckte ut handen för ett litet samarbete.
   Bedrövligt!

   Tack för att du kommenterar här på Honesty4u och välkommen åter!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 7. Skatt på pension är dubbelbeskattning. Skatt och bidrag blir rundgång till onödig administration.
  De som inte inbetalat något till våra trygghetssystem skall givetvis inte ha höga ersättningar därifrån.
  Att facken tillåts blockera arbetsmarknaden är fenomenalt.
  Särskilt boende skall inte vara en sista ynnest, den som blivit ensam och vill in skall få plats det behövs tillräckligt med platser.
  Kontrollen av medborgare är rigorös låt samma kontrollsystem verka på inflyttande migranter.
  Ett system av regler och bestämmelser i landet ökar tilltron till landet.
  De som talat med kluvna tungor har förbrukat sitt trovärdighetskapital. Att byta ut dem mot andra obelastade individer är en snygghetsprincip.

 8. TILL ALLA LÄSARE

  Jag läser med stort intresse era inlägg och kommentarer här på Honesty4u. Mycket uppfriskande!

  Det fria åsiktsutbytet, är faktiskt själva anledningen till att denna webbsida överhuvudtaget finns.
  Jag anser att åsikts- och yttrandefrihet är bristvaror i dagens Sverige!

  Honesty4u har idag läsare från 130 länder i alla världsdelar!

  De flesta av våra läsare är självklart svenskar i Sverige och svenskar som bor utomlands.
  Vi har dock även många internationella gäster här, som använder olika översättningsprogram för texter som är på svenska. Filippinerna ligger tvåa på världslistan och där bor det garanterat inte så många svenskar! USA ligger trea och Norge hamnar först på fjärde plats på vår världslista.

  Vi måste våga tala om ALLT
  Jag skulle vilja vända på det hela genom att säga, att de som inte öppet vågar säga sitt hjärtas mening här eller på något annat sätt mörkar vad de tycker och tänker, behöver knappt ens göra sig besvär att besöka Honesty4u!
  På Honesty4u råder det total åsikts- och yttrandefrihet!

  Denna åsikts- och yttrandefrihet måste dock ske under eget ansvar men också hanteras med förnuft och respekt för andra människor. Det innebär att Honesty4u aldrig tillåter förtal av andra människor!
  Alla åsikter från vänster till höger är dock välkomna, om de innehåller saklighet och främjar ett förnuftigt debattklimat.

  Något att tänka på
  Ur tystnad föds bara fördomar och dumhet. Låt debatten flöda fritt för ett bättre Sverige!

  /Lars Agerstig
  honesty4u@hotmail.se

  • Bra skrivet, men har du fått någon reaktion från politiker? 👍Det är dags att visa att vi inte är så flata som de flesta tycker utomlands.

   • Hej Anne!

    Nej, ingen reaktion alls på mejlet trots dubbla påminnelser samt skickad video!
    De förtroendevalda har tydligen glömt vad just ordet förtroendevald betyder.
    Sedan undrar politiker och media, varför folk tappar förtroendet för dessa unkna yrkeskategorier?
    Inte så konstigt, kan tyckas!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

 9. Vi har de gamla att tacka för så mycket o vad gör då våran regering jo, suger ur dom all livskraft som finns kvar. Dåligt med mat som är näringsfattig, Dåligt med hjälp i hem o på boende , när dom får hjälp så förstår dom inte alltid vad som sägs, Personalen försöker nog göra det dom kan men dom är inga trollkonstnärer . När dom går till läkaren så förstår dom inte vad läkaren säger för läkaren kan knappt Svenska. Detta är Sverige i dag vill vi ha det så ????? NEJ. Om ni nu inte klarar av ert jobb så lämna över till någon annan som kan , det skulle jag få göra . Jag skulle bli tvingad att lämna mitt arbete, Varför skall inte ni bli tvingade att avgå

 10. Nu börjar man att slänga ut de äldre från sina trygga äldreboenden för att ensamkommande ”flyktingbarn” ska få ett boende. Detta är skandal på mycket hög nivå! När det gäller att lägga pengar på asylsökande så finns där tydligen inga gränser för hur mycket det får kosta, men när de äldre som har kämpat och byggt upp vårt Sverige, de ska slängas ut på gatan för att dessa s k ”flyktingbarn” som har en genomsnittsålder på 25 år, ska kunna vräka sig och ställa krav på oss svenskar då har det gått mycket för långt. SKÄMS PÅ ER SVERIGES REGERING FÖR ATT NI TILLÅTER DETTA!

  • Hej Gunilla!

   Ja tyvärr är detta bara toppen på det isberg av bedrägerier som sker mot väljarna i detta land.
   De unga får ingenstans att bo, för att alla tillgängliga bostäder i första hand går till så kallade flyktingar som i sanningens namn inte är flyktingar, utan bidragsturister till största delen.

   De jobb som finns, prioriteras i första hand till ”nysvenskar” och kunskap eller kompetens inom yrket kommer i andra hand.
   Pensionärerna har bestulits på 258 miljarder kronor av Göran Perssons gamla regering och stölden fortgår via denna regering.

   Sjukvården med läkare som inte riktigt förstår det svenska språket, skapar felbehandlingar och otrygghet för patienterna.
   Våra barn tvingas att äta Halalslaktat kött och flickorna kan inte längre gå klädda som de vill då någon stackars utlandsfödd annars får svårt att hålla ordning på pitten, om han får se lite hud.

   Men vi hade i alla fall tur med vädret… 🙂

   Tyvärr står svensken handfallen och gör ingenting själva för att få till en förändring.
   Man kan ju börja med att skicka mejl och ringa och ställa våra politiker mot väggen!

   ***** Tel.nr. och e-postadresser till riksdagspartierna *****

   socialdemokraterna@riksdagen.se Tel. 08-786 40 00
   info@moderat.se Tel. 08-786 40 00
   info@sverigedemokraterna.se Tel. 08-786 40 00
   info@mp.se Tel. 08-786 55 21
   info@centerpartiet.se Tel. 08-617 38 00
   info@vansterpartiet.se Tel. 08-786 40 00
   info@folkpartiet.se Tel. 08-786 40 00
   info@kristdemokraterna.se Tel. 08-786 40 00

   Tack för att du kommenterar här och välkommen åter!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 11. Notera att EUs definition angående fattigdom så är summan satt till 11.100 kronor netto ( 10.800 kr 2014 ) OBS efter skatt.. Svenska pensionärsorganisationer och riksdag/regering är medvetna om detta förhållande utan att rätta till det, eller ens föra dialog om detta. Många pensionärer och äldre m.f.l. är fattiga i dagens välfärds land, och det rika Sverige, samt lever under denna gräns och norm.

  • Hej Börje!

   Ja detta är rent ut sagt vidrigt!
   Man fullständigt gödslar med pengar när det gäller migrationspolitiken medan de egna medborgarna som satt dessa unkna politiker på dessa stolar får leva på existensminimum.

   Tack för din kommentar här och titta gärna runt lite.
   Välkommen åter med fler kommentarer!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 12. Våra pensionärer ska inte ha det sämre än invandrare eller EU-migranter som kommer till vårt land.

  • Hej Natali!

   Jag håller med dig fullständigt!
   Situationen som nu råder innebär att många äldre har ett betydligt sämre liv ur alla aspekter än de förhärdade och dömda brottslingar som sitter på våra fängelser!
   Detta vansinne måste upphöra!

   Tack för att du kommenterar här och välkommen åter.

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 13. Viktigt är följande fakta. Gång på gång har regeringen och riksdagen
  begått brott mot Regeringsformen som är den grundlag som utgör
  grund för Sverige som demokrati.

  Största brottet är att regeringen gjort sig till Staten. I och med det är Demokratin i Sverige borta.
  Vi skall genom folkvalda representeras i parlamentarisk ordning i regering, riksdag, kommuner, landsting.
  Kommunerna skall ha självstyre. Vilket inte harmoniserar med de tvångsåtgärder ni belastar dem med. Främst gällande flyktingar.

  Gällande vårt kungahus finns inte en bokstav i successionsordningen som stämmer med de otroliga uppgörelser regeringen ingått med kungen och han familj.
  Exempel: Ingen får granska kungen, kungafamiljen, hovet, hovstaterna.
  Den för mig mest otroliga tolkningen av Regeringsformen / successionsordningen är att kronprinsessan är ” regent ”! Därmed har immunitet gällande alla typer av brott. Detta gäller enbart kungen. ” Som är den enda regenten i Sverige!”

  • Sorry men jag vill invända i frågan om stat, regering och demokrati.
   Tar vi och rannsakar urkundskällan till marknadsekonomins akademiska disciplinära källa: ”Wealth of Nations” Samuel Adams 1776 så består en marknadsekonomi av tre (3) parter:
   – Samhället
   – Kapitalet och
   – Staten. Vars uppgift ÄR att skydda samhället MOT kapitalismens rovdrift av ‘människan’.
   (Blå Tågets ”Den ena handen vet vad den andra gör” från progg-erans 1972, även känd som ”Staten & kapitalet” med Ebba Grön 1980, är SYNNERLIGEN inspirerade av den kunskapen om marknadsekonomins grund: https://www.youtube.com/watch?v=rVc1xbTT4J8 )

   • Väl så,klargör i samma veva Nyanländas bidrag från försäkringskassan
    Publicerad 2016-03-29 13:07:00 i Mångkultur,

    Lite då och då kan man läsa på olika bloggar och hemsidor om vad nyanlända invandrare kan få i ersättning från försäkringskassan (hela världens socialbyrå) varje månad.

    De summor som de enligt bloggarna kan komma upp i har minst sagt varit hissnande och då är det svårt att tro på vad som skrivs..

    Därför bestämde jag mig för att ringa upp försäkringskassan (hela världens socialbyrå) och ta reda på vad som gäller här och nu idag.

    Kvinnan jag talade med (förmodligen från något öststatsland kunde jag höra på hennes brytning), var mycket trevlig och tillmötesgående och inte alls som anställda på myndigheter brukar vara om man ber om att få reda på fakta.

    De brukar antingen hänvisa till sina hemsidor och om det man vill få veta är något som inte står på deras hemsidor, frågar de vem man är och varför man vill veta det eller det även då det gäller statliga myndigheter som finns till för att tjäna folket. De svenska medborgarna.

    Behöver man kanske informationen för en uppsats (ett skolarbete) eller är man kanske möjligtvis journalist (en snokare)? I såna fall på vilken tidning?

    Det finns ingen hejd på vilka närgångna frågor en del myndigheter kan tänkas ställa och inte så sällan hänvisar de till någon chef eller påstår att de inte är insatta i frågan (har tillräckligt med kunskaper) trots att man genom telefon blivit skickad till just den (personen man talar med) som skall ha kunskap. Jättemycket kunskap i frågan.

    Vad jag fick veta var faktiskt ungefär det jag har läst på andras bloggar (i alternativa nyheter) med ett tillägg som gjorde mig riktigt chockerad (återkommer till det nedan).

    Jag bad om två exempel. Det första exemplet handlar om en ensam nyanländ person och det andra exemplet om en ensamstående trebarnsmamma (med ett barn under 11 och två över 11) .

    Ska tilläggas att alla bidrag som ni får kännedom om nu (om ni inte kände till dem innan) och som våra landsförrädare till politiker (ivrigt påhejade av kyrkor och andra godhetsinrättningar) gladeligen skänker bort till kreti och pleti från hela världen, är skattebefriade.

    Det jag fick veta var att en ensam nyanländ person som ställer upp på att delta i aktiviteter som arbetsförmedlingen anordnar vilket kan vara allt ifrån att läsa svenska för invandrare (SFI) till Sverigeintroduktion (utbildning i hur man tvättar i en tvättstuga, hur man bär sig åt för att slänga sopor och mycket annat som kan vara nyttigt att veta), alternativt vuxendagisaktiviteter a.la Fas 3 (allmänt kallad FASAN) får 308 kronor om dagen (20 – 22 dagar i månaden) i etableringsersättning.

    Den nyanlända som är ensamstående kan få två skattefria bidrag:

    1. Etableringsersättning:

    Om vi räknar på 22 dagar i månaden så blir det 6776 kronor.

    2. Bostadsersättning:

    Om personen har en bostad med en hyra på cirka 5.700 kronor så får den 3.900 i bostadsersättning (kallas bostadsersättning och inte bostadstillägg eller bostadsbidrag). Jag fick veta att de flesta får 3.900 kronor i bostadsersättning (om inte hyran är under 1.800 kronor per månad) och det är vad man max kan få som ensamstående.

    En ensamstående ”nyanländ” får alltså sammanlagt 10.676 kronor i månaden skattefritt vilket är mer än de lägsta pensionerna och bra mycket mer än vad många sjukskrivna får (människor som arbetat och har arbetat hela sitt liv i Sverige men som har blivit sjuka) och bra mycket mer än vad svenska socialbidragstagare får per månad.

    En ensamstående trebarnsmamma (med som nämnts ett barn under 11 och två över 11) får

    1. Etableringsersättning för sig själv:

    6776 kronor (22 dar i månaden 308 kronor per dag)

    2. Etableringstillägg för barnen:

    För barnet under 11 får hon 800 kronor per månad

    För barn nummer 1 över 11 år får hon 1500 kronor i månaden

    För barn nummer 2 över 11 år får hon 1500 kronor.

    Det blir sammanlagt 3.800 i etableringstillägg.

    För sig själv och barnen får hon alltså 6776 + 3.800 kronor vilket blir 10.576 kronor.

    3. Bostadsbidrag:

    Den ensamstående mamman kan också få bostadsbidrag och om hon har en lägenhet som kostar 7.500 kronor i månaden (kvinnan på försäkringskassan tog detta exempel) så får hon även 5.200 i bostadsbidrag. Har hon en hyra som överstiger 7.500 får hon förstås mer (det finns ingen direkt gräns för hur hög hyran får vara i detta fall).

    Förutom etableringstillägg för barnen så får hon vanligt barnbidrag. Fattas bara annat!!!

    4. Barnbidraget är på 1050 kronor per barn och månad.

    1050 per barn är lika med 3150 kronor per månad men då hon har tre barn får hon flerbarnstillägg för barn nummer tre(som jag inte fick riktigt grepp om hur stor den summan var). Som minst får hon i alla fall 3150 kronor per barn och månad.

    5. Underhållstöd.

    Ensamstående mammor har också rätt till underhållstöd för varje barn. Underhållsstödet är på 1573 kronor per barn och månad vilket för tre barn blir 4719 kronor i månaden från samhället i de fall när det inte finns någon pappa som kan betala. Huruvida den ensamstående mamman är ensamstående eller ej är något som FK knappast kan kolla upp. Det räcker att den ensamstående mamman står skriven som ensamstående på adressen för att kallas ensamstående.

    Summan av kardemumman blir alltså att en nyanländ ensamstående ”fattig och utblottad” mamma (eller varför inte pappa?) får 23.645 varje månad från FK (hela världens socialbyrå) skattefritt och då är inte flerbarnstillägget för det tredje barnet inräknat.

    Och nu kommer det mest osmakligaste av allt som den trevliga kvinnan på FK valde att berätta trots att hon inte hade behövt det då det inte var något jag frågade efter.

    Håll i er nu! Om den utblottade och fattiga mamman skulle få tag i ett arbete, ett vitt arbete, (har någon som kan passa barnen när hon har läst färdigt SFI för dagen, varit på vuxendagis i arbetsförmedlingens regi eller lärt sig slänga sopor) så får hon lov att arbeta VITT under sex månader per år utan att alla dessa bidrag påverkas ett endaste dugg.

    Hon har med andra ord rätt att (förutom att inkassera bidrag på sammanlagt 23.645 kronor varje månad) dryga ut kassan ytterligare genom ett lönearbete under sex månader per år.

    Vad kan man säga annat än att det är förståeligt att alla vill till just Sverige?

    https://twitter.com/rostaratt/status/710048903249276928. Till sist, migrationskrisen har bara börjat https://twitter.com/rostaratt/status/709819510312869888

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.