32. Bland svordomar, fördomar och sjukdomar!


Klicka på ljudspelarpilen och lyssna.

PS. OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan. Det är alltid trevligt med lite feedback. DS.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/my-weekly-thoughts/31-ar-sanningen-forbjuden/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/my-weekly-thoughts/33-brevet-till-riksdagspartier-stoppa-valfusket/

Föredrar du att läsa krönikan gör du det här nedan.


32. Bland svordomar, fördomar och sjukdomar!
2015-02-23.
av Lars Agerstig.

Varning! Du som inte klarar av ett mustigt språk där vanliga ord används, bör direkt gå och läsa en busstidtabell eller något annat spännande!
Din blotta närvaro här på min krönika är inte önskvärd, då din vämjeliga uppenbarelse ändå inte medför eller tillför något vettigt för mänskligheten.
Jag önskar heller inte att du i kommentarsfälten solkar ner denna krönika med ditt ogenomtänkta dravel.
Seså, ut genom dörren därborta och kasta dig utför stupet bara! Vem vet, du kanske kommer till ditt alldeles egna lilla himmelrike bland andra hjärndöda?

Jag är nu heligt förbannad och till bristningsgränsen trött på alla de dumheter jag läser om i olika forum på Internet. Jag är nog ganska känd för att använda ett relativt oklanderligt språkbruk, även om mina kommentarer ibland kan vara både vassa och hårda.
Det är slut med det nu i denna krönika!
Vill jag använda en vokabulär där exempelvis ”förbannade jävla skit” ingår i ramsan, så gör jag det! Klarar du inte av det, så kan du som sagt gå och läsa busstidtabeller, ägna dig åt navelskådning eller annat. Stick och brinn!

Överallt tycks allt genomsyras av en mer eller mindre vansinnig politisk korrekthet, där uråldriga uttryck inte längre får användas i öppna skriftliga samtal på Internet eller i muntliga samtal mellan människor i vardagen.
Att kalla en spade för spade, blir sannolikt inom kort förbjudet och straffbart!

Jag älskar negerbollar och har gjort så i hela mitt liv.
Idag finns inte dessa längre, i alla fall inte om man använder ordet ”negerboll”.
Helt plötsligt har ordet ”neger” blivit något fult!
Ordet ”bollen” är tydligen fortfarande gångbart, om ordet inte föregås av orden ”dum i”, för då anses detta raskt som nedsättande kommentar, även om det skulle råka vara helt sant!
Neger eller latinets Niger, är ett sätt att beskriva en färg, i detta fall mycket mörk eller svart färg.
En person med en mörkare hudfärg, alltså en som ingår i den negroida rasen, förväntas nu tydligen ta illa upp om denne benämns med ordet neger.
Man tar alltså illa upp över att någon beskriver en färg på huden!
Jag har ingen koll på det latinska namnet på färgen grön men är tacksam över att inte Grönländare kallas gröningar. Vilket jävla liv det skulle bli!
Frågan är hur det kommer att gå för finnarna i en snar framtid? Snacka om att bli kränkt, om man jämförs med den variga äckliga bölden!

Nej, nu ska man alltså istället kalla den person som tidigare alltid kallats neger, för svart eller färgad och då är det tydligen helt okay.
En lögn är alltså mer politiskt korrekt, än en sanning!
Jag känner inte till någon neger som verkligen är svart! De är möjligtvis väldigt mörkt bruna men svarta är de då inte. Inte är det någon som färgat dem heller, så därför kan de ju inte benämnas färgade!
Svart eller färgad är alltså uppenbart en lögn medan neger eller negroid är en sanning.
Säger man dessutom ordet neger, så är man per automatik rasist, hur i helvete nu detta begrepp kan komma in i bilden?
Två negrer kan dock kalla varandra neger, utan att någon av dem tar illa upp!

Man förbjuder även pepparkakor av samma idiotiska anledning, då dessa är bruna och kan kränka färgade personer i idiotlandet Sverige.
Även Pippi Långstrumps älskade negerkung är tydligen kränkande, liksom Walt Disneys negerdocka i leksaksfabriken på Julafton! De ska bort!
Den senaste i raden av kompletta galenskaper, är en liten fågel som har ordet neger i förnamnet som artbestämning, bara därför att den är svart i färgen. Nu är man tvungen att ändra namnet på den pippin också!
Om det var den stackars pippin som var kränkt och tog illa upp eller den stackare som uppenbart fått pippi på denna galenskap, att i alla lägen skapa nya fördomar eller att bli kränkt, förtäljer inte historien.
Min åsikt om alla dessa händelser blir, att de människor som håller på med denna kränkningshysteri måste tillhöra en speciell tokig ras av människosläktet, där allvarlig psykisk sjukdom helt klart tillhör deras normaltillstånd.
Inga normalt funtade individer kan annars hitta på dylika stolligheter!

Det finns tydligen folk som skriver långa listor på ord, som tydligen ska ha en kränkande innebörd för andra människor. Ingen av dessa jävla stollar verkar tänka längre än näsan räcker!
Själv skulle jag vilja ha en sådan lista, så jag kan lära mig när jag ska förväntas att känna mig kränkt.
Jag har exempelvis en vän som är neger, så jag frågade honom vad han ansåg om ordet neger? Han sa, — jag är ju neger, alltså ingår jag i den negroida rasen och har därmed mörkare hudfärg än vad du har. Du är ju ”viting”, så vad är problemet?
Kan det sägas tydligare och enklare?

Detta säger mig, att detta med fördomar och att känna sig kränkt av vissa ord, endast handlar om att man själv har valt att känna sig kränkt!
Man kan alltså aldrig kränka någon med ord, om denne person inte själv väljer att känna sig kränkt!

En man skrek ursinnigt till mig en gång, — din fete djävul!
Jag svarade honom lugnt med ett leende, — jo det kanske du har rätt i men jag kan banta! Frågan är vad du kan göra med ditt klena intellekt och ditt okontrollerade humör?
Den mannen insåg säkert att hans försök till kränkning inte funkade så bra! Han blev bara tyst och försvann fortare än en avlöning.

Vår tidigare justitieminister Thomas Bodström, har tydligen anammat den underbara logiken att vi alla är av samma ras och ursprungligen kommer från Afrika. Därmed kan det ju inte rimligtvis finnas några rasister heller men så långt tänkte kanske varken han eller övriga Pk-dårar!
Låt oss ändå anta att Bodström har rätt, så kan vi nog ändå enas om att vi har utvecklats till att bli väldigt olika under åren som gått. Om vi sedan väljer att kalla det ras eller utveckling, är ju mer en akademisk fråga än en verbal viktighet.

Samma utveckling har i sådana fall hundrasen Tax genomgått! Ska Taxen nu känna sig kränkt över att vara liten, svart och inte ha lika långa ben som Schäfern, bara för att vi kallar honom Tax och inte bara det neutrala ordet hund?
Även Bodström måste kanske ibland fundera över om Eskimån eller den långa taniga tjecken är av samma ras eller bara är en utveckling av samma ras? Oavsett vilket, är dessa lika olika som Taxen och Schäfern.
Lyckligtvis är hundar betydligt friskare mentalt än många människor, så de känner sig inte kränkta av andra med annan färg eller storlek. Jag tror inte heller de håller på med detta jävla rasisttrams!
Man skulle ju kunna önska att dessa Pk-dårar kunde tillfriskna och uppvisa samma typ av sundhet som hundarna.

Man får uppenbarligen inte heller kritisera exempelvis Islam och dess mest fanatiska utövare. Att kritisera Kristendomen funkar dock märkligt nog alldeles utmärkt!
Det tycks vara samma grupp av människor med von-oben-attityd, som bestämt detta! De har ju också bestämt att någon ska känna sig kränkt, om ordet neger uttalas. Dessa personer, som tydligen förstår detta med kränkningar bättre än oss andra som är psykiskt stabila, tycks alla härstamma från det djupa vänsterdiket, där logiskt tänkande kanske inte tillhör de mest utmärkande egenskaperna för den gruppen.

Denna självpåtagna bestämmanderätt är faktiskt på gränsen till komisk, om det inte var för det faktumet att väldigt många i vårt samhälle är extremt lättpåverkade. Alltför många har sällan djupare funderingar än hur det ska gå i nästa avsnitt av Big Brother på TV.
Jag nödgas därför ge dessa vänsternissar åtminstone det erkännandet, att de tyvärr har lyckats ganska bra i sin fördumningskampanj av befolkningen.
En klatschig slogan som ”inga rasister på våra gator” eller liknande sätter sig enkelt i mångas medvetande, eftersom det bara är fem ord att lära sig utantill.

Samtidigt har samma personer inga problem med att sitta i experttyckarsoffan på TV och slänga ur sig positiva kommentarer om, att vi ska vårda svenska ISIS-krigare, så de snabbt kan återvända till kriget och ägna sig åt fler bestialiska massmord med halshuggning eller uppeldande av levande människor.
Ja, ni får ursäkta mig gott folk men jag anser faktiskt att både ISIS-krigare och dessa i TV-soffan, är så förbannat sjuka i huvudet att de borde spärras in för evigt. Kasta gärna bort nyckeln också!
Att låta dessa enfaldiga tyckare vara normbärare till nästa generation är i varje fall så patetiskt, att jag nog tror att en amöba skulle vara en bättre normförebild för nästa generation.

När jag nu ändå är inne på fördomar och sjukdomar, så blir ju tankesteget inte långt till feminismen.
Vår kära Gudrun har ju som bekant länge kämpat för kvinnornas lika rättigheter i vårt samhälle. Hon förefaller ibland dock uppenbarligen vara motståndare till att män ens existerar.
Ja, ni känner redan till det där med logik och det ständiga hatet i vänsterdiket va?
Hur skapades kvinnor? Kvinna + kvinna = ej barn!
Påpekar man lite försiktigt att man + kvinna = barn, ibland flicka, så blir det liksom överkurs i dessa stolliga knäppgökars lilla förening.

Nåväl, att kvinnor i övrigt ska ha exakt samma rättigheter som män är jag helt för! Lika lön för lika arbete och dylikt. Där håller jag med Gudrun helt!
Men hur vill Gudrun och de andra tanterna fixa detta i verkligheten?
Jo, de vill kvotera in kvinnor i styrelserummen på de stora företagen!
Stopp å belägg nu! Är det verkligen samma rättigheter som männen har?
Nej lilla Gudrun och ni andra feministfjollor! Nu har ni allt hoppat i galen tunna!
Män kvoteras inte in i styrelserummen, de jobbar sig in där via sin kompetens!

Säger man så, lär Gudrun höja tonläget kraftigt och börja yla om att det patriarkaliska samhället inte släpper in kvinnor! — Jaha, säger du det Gudrun. Varför startar inte ni kvinnor egna företag då, som männen i alla tider har gjort?
Ni vill ju ha samma rättigheter som männen och jämlikhet? I dagens Sverige lär ni ha minst lika bra förutsättningar som oss män!
— Ja men vi kvinnor måste ju föda barn, vrålar Gudrun!
Nej lilla Gudrun, det måste ni inte! Det är ert helt egna val, om ni vill satsa på karriären eller att bilda familj! Testa kondom för fan!

När det gäller detta med inkvoteringar av kvinnor, så undrar jag hela tiden varför inga feministkvinnor står på barrikaderna och vrålar om att bli inkvoterade som sopåkare, gruvarbetare eller latrintömmare?
Jaså, ni vill kanske bara ha smörjobben?
Hur var det nu igen med kvinnors rättigheter att få samma möjligheter som männen?

I övrigt undrar jag hur dessa feminister kan tycka, att det uppenbarligen är helt okay att gilla Islam i Sverige? En religion vars utveckling stannade på 600-talet, helt enkelt av den orsaken att Islam inte får förändras, enligt den heliga fnatteriboken.
Inser man verkligen inte som feminist, att denna religion är så långt ifrån jämlikhet man kan komma, så är det nog riktigt illa ställt med förståndet.

När får jag se Gudrun, tanterna samt de manliga fjollorna, vråla på barrikaderna om alla könsstympade och våldtagna kvinnor i Islams namn? Eller vad sägs om dessa ideliga balkongflygningar, där muslimska flickor råkat kära ner sig i en man som tillhör ”fel” religion och därför måste hjälpas över balkongräcket och utsättas för ett litet hedersmord?
Att kalla sig feminist och inte varje dag vråla om detta, kan inte tyda på annat än svår psykisk sjukdom! Skäms på er feministkvinnor!
Jag skäms å era vägnar då ni tydligen inte har förstånd nog eller moral att göra det själva.
Förhoppningsvis beror er förbannade dumhet bara på fördomar och sjukdom!

/Lars Agerstig
honesty4u@hotmail.se
Skype-adress: lars.agge.agerstig
http://www.honesty4u.wordpress.com

13 thoughts on “32. Bland svordomar, fördomar och sjukdomar!

 1. Hej Lars.
  Du gör ett litet grundfel i början av denna artikel (3:e stycket) när du säger: ”Neger eller latinets Niger, är ett sätt att beskriva en färg, i detta fall mycket mörk eller svart färg”. Detta eftersom du här spelar idioter som Henrik Johansson på ”Inte rasist men” rakt i händerna där de i sin ”SD ordlista” försöker göra sig lustiga över att ”rasister” när de skriver: ”Neger, en färg”.

  Rätt svar är:
  Ja, ordet neger kommer antingen som du beskriver ur det latinets ”niger” eller ur spanskans ”negro” där det i båda fallen förvisso betyder en färg, nämligen ”svart” (jämför det spanska vinet ”Gatto Negro” [svart katt]).
  Men det ordet ”neger” vi använder i Sverige är ett s.k. lånord som vi har satt en egen betydelse på, nämligen: ”Mörkhyad människa med härstamning från Afrika”.

  Ordet negerboll har å sin sida troligen kommit till p.g.a. dess färg.
  Men hur är det då med argumentet att ordet ”neger” skulle vara nedvärderande eller t.o.m. rasistiskt? Då uppkommer frågan:
  1. Vad är det som är nedvärderande och rasistiskt i meningen: ”Mörkhyad människa med härstamning från Afrika”?
  2. Den som anser att ordet ”neger” är nedvärderande och rasistiskt måste följaktligen lägga in sina egna personliga värderingar i ordet och då ligger nedvärderingen och rasismen hos denne.

  Sen finns det som bekant dårar som bl.a. negern Mamadou Jallow (V) som bl.a. har sett till att konstnären Dan Park har fått skaka galler en tid.
  Den naturligaste frågan som kan ställas till Mamadou Jallow är om han på något sätt känner sig diskriminerad eller skäms över sitt ursprung och hudfärg. Om så är fallet så är det enbart hans problem och då får han väl tvätta sig med Klorin, eller hur nu Michael Jackson gjorde för att bli vit. Men han ska inte komma till ett nytt land och börja diktera vad man i det landet får eller inte får använda för ord på landets eget språk. Vad det gäller s.k. ”tolkningsföreträde” som det ibland talas om i sammanhanget så är de enda som har tolkningsföreträde i det svenska språket svenskarna.

  Liknande gäller när alla som kommer hit absolut måste kallas för svenskar eftersom allt annat skulle vara rasism.
  Frågan är då återigen om dessa människor som kommer till Sverige på något sätt skäms över sitt ursprung och då talar jag inte bara om negrer från Afrika, utan nästan de flesta invandrarna som har kommit på senare år.

  Personligen skulle jag fortsätta kalla mig svensk och vara stolt över det även om jag så skulle flytta till Kina, lära mig flytande kinesiska och leva som folket där för resten av livet.
  Man kan jämföra med USA där människorna kallar sig bl.a. ”italian amerikan”, ”chinies amerikan”, ”spanish amerikan”, ”swedish amerikan”, ”afro amerikan” osv.
  Därför bör nog de som känner sig så fruktansvärt kränkta av att inte bli kallade svenskar trots att de inte har någon som helst tidigare anknytning till Sverige snarare bli rekommenderade en bra psykolog p.g.a. deras självförnekelse- och självnedvärderingssyndrom.

  Så kommer vi till en knäckfråga som svenskar journalister älskar att utsätta de som de anser vara rasister för: Är Zlatan svensk?
  Den frågan finns det två svar på:
  1. (om man vill driva med den allenarådande politiska korrektheten) ”Han bor ju i Frankrike och då är han väl fransman”.
  2. (det mer korrekta svaret) ”Han är bosnier med svenskt medborgarskap”.

  • Hej Robert!

   Jag är rädd för att grundfelet nog mer ligger i att du lyssnat slarvigt till det jag säger i krönikan.
   Jag tar nämligen exakt på pricken upp det du tar upp här nu, fast med andra ord.
   Lyssna igen får du höra!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

   • Hej igen Lars.
    Jag tror nog att vi är ganska överens, men det var väl just de andra orden jag reagerade på. Min tanke är nämligen att man måste vara övertydlig för att inte spela de s.k. ”antirasisterna”, som verkligen anstränger sig att missförstå allt vi säger, i händerna.

    Det enda jag ville förtydliga med min text (som blev rätt lång 😉 ) var att orden ”niger” och ”negro” förvisso är en färg, men inte ordet ”neger” som är en beskrivning av en människa med härstamning från Afrika.

    Sen försöker iofs våra PK ”vänner” säga att alla människor härstammar från Afrika och Vet Bästerberg (Bengt Vesterberg) försökte t.o.m. i ett program av Granskning Sverige få det till att Amerikas indianer egentligen var negrer från Afrika. Undrar vad de skulle tycka om de fick reda på det? 😉

    Det är f.ö. intressant att vetenskapen har konstaterat att vi vita (nej, vi är inte vita, lika lite som negrer är svarta) européer har gener från neandertalarna, vilket negrer inte har. Så då är vi inte afrikaner i den meningen. Å andra sidan såg Jordens kontinenter annorlunda ut på den tiden och då vette tusan om Afrika verkligen var Afrika. Man har ju bl.a. hittat resterna av ett litet djur (tror dom kallade det ”Pia”) som tros ha något slags släktskap med oss i det som numera är Rhendalen i Tyskland. Så vi kan nog överbevisa dessa puckon rätt enkelt om man bara är en aning mer påläst än dem, och det behövs inte mycket för det. Det räcker oftast med att bara titta på SVT Vetenskapens Värld ibland.

    Ett litet kuriosaskämt som avslutning.
    Det finns ett land i västra Afrika som heter Nigeria vars invånare kallas nigerianer. Inte så långt ifrån det landet ligger ett annat land som heter Niger. Vad kallas invånarna?

  • Tack rostaratt!

   Jag hoppas att alla hjälper till att länka ut alla artiklar här på Honesty4u som ni själva gillar! Skicka till alla vänner ni har e-postadresser till, på Facebook, Twitter etc.

   Skulle det vara någon artikel ni INTE gillar eller som innehåller sakfel, så ta kontakt med mig omgående!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 2. Hej Lasse
  Sveriges problem är just att dom värsta kärringarna i sverige har hamnat i riksdagen och det ser man på försvaret,invandringen,kriminaliteten,vapenlagar mm solidaritet och allas lika värde
  oavsett om det handlar om en massmördare eller våldtäktsman så ska dom ha vård och hjälp men offret får skylla sig själv.
  Många verkar ju dra sig till mördare medans dom skötsamma männen framställs som skitstövlar. Det finns säkert många kvinnor i Sverige som Marine le Pen fast som aldrig släpps fram pga fel åsikter eller att dom inte går att styra men det gäller väl männen också vilket är tragiskt😈

  • Hej Stefan!

   Ja, du har gjort en fullständigt korrekt analys av hur Sverige ser ut idag.
   Det de flesta inte känner till, är själva grundorsaken till VARFÖR vi har dessa vansinniga idéer bland de styrande politikerna.
   Att tro att våra politiker är ointelligenta och inte själva kan förstå det vi anser är uppenbart och logiskt, är en helt felaktig slutsats.
   Dessa politiker är säkerligen utrustade med en hjärna, precis som du och jag!

   Varför händer det då?

   Jo, därför att våra toppolitiker inte har något som helst val! De måste utföra order uppifrån!
   Det är inte presidenter eller statsministrar som styr de olika länderna, om nu någon trodde det. Det är globalisterna som styr världen!

   Följer politikerna inte de order som globalisterna vill ha genomfört, kommer det att hända mycket obehagliga saker med nära och kära till dessa politiker.
   Politikerna har heller inte tillåtelse att hoppa av tåget.
   För att statuera exempel för politikern, så kan exempelvis en mentalt råstark livvakt, plötsligt välja att ta livet av sig i ett palats i Stockholm.
   Politikern vet sedan att han inte kan komma undan, hur han än gör.
   Vill han att dottern, sonen, mamman, pappan, hunden eller någon annan kär vän i bekantskapen ska må bra även imorgon, så lyder han order.
   Längre ner i den politiska hierarkin sköts resten med automatik av det politiska belöningssystemet och grupptrycket vid lunchbordet.
   Alla vill ju bli något och få fler och mer betydelsefulla politiska uppdrag som ger mer klirr i kassan.

   Många tror säkerligen att herr Agerstig nu slår på stora konspirationstrumman och har drabbats av livlig fantasi! Nåväl, jag bjuder på det!
   Jag har studerat detta några år och tror mig veta lite mer än de som granskat något i tio sekunder.
   Alla toppolitiker är ”handplockade” och tillsatta på sina positioner, inte av väljarna i politiska val, utan av globalisterna.
   Demokratiska val finns endast undantagsvis här och där, för att ge sken av att demokrati råder överallt i landet!

   För att alla ska förstå detta, så ställer jag ett par motfrågor att fundera lite på.
   Hur skulle alla dessa vansinnigheter kunna hända i hela västvärlden SAMTIDIGT, om min teori är felaktig?
   Har ALLA toppolitiker i västvärlden blivit spritt språngande galna över en helg?

   Vi har för övrigt ingen aning om hur många procent av Sveriges väljare, som röstade på Sverigedemokraterna i valet 2014!
   Vi har bara blivit presenterade siffran 13 % men ingen har ju kollat upp det svenska valdatasystemet, så det kan handla om rent ruffel och båg.
   Sådant har ju genomförts i Nordkorea och i en del sydamerikanska länder, så varför skulle det inte kunna hända i Sverige?

   Tack för att du kommenterar här på Honesty4u! Fortsätt med det och välkommen åter!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 3. Hej Lars du är helt OTROLIG med dina knivskarpa repliker och åsikter. Jag beundrar dig att du verkligen orkar hålla på som du gör. Jag följer dig var du än skriver och önskar att vi får fortsätta att läsa dina knivskarpa kommentarer och krönikor.

  • Tack snälla Kurt för de värmande orden! Det betyder mycket för mig att få höra dessa ord, även om jag inte är speciellt fåfäng av mig.
   För mig fungerar det lite som att fylla på tanken med bränsle, så jag kan köra några mil till!

   Nu kör vi hårt igen och avslöjar skojerierna i Sverige!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 4. Lysande krönika där slog du huvudet på spiken MEN du glömde Zigenarna finns nog ingen grupp som har kriminalitet inbyggt i generna som just Zigenare. Förutom det har dessa klippkort hos DO vilka kan stoltsera med att dels kunna behålla stöldgodset samt få ett hårresande högt skadestånd från den bestulne företagaren eller vem det nu är.

  Sverige är verkligen landet där rätt blev fel och fel blev rätt.

  Svennehora går även bra att kalla svenska kvinnor för av Sveriges berikare. Att svensken utsätts för denna ensidiga diskriminering beror på att justitiekanslern (minns inte namnet på landsförrädaren) på 90 talet med ett pennstreck bestämde att svenska folket inte tillhörde en folkgrupp.

  • Hej Stefan!

   Nej då, inte har jag glömt Zigenarna inte! Man måste dock sätta punkt för krönikan någonstans och denna krönika blev egentligen alltför lång i det skick den är redan nu.
   Jag vet dock att en verklig expert på zigenarfrågan ofta läser här på
   Honesty4u, så jag hoppas att han inkommer med en speciell krönika i det heta ämnet.

   Den justitiekansler du inte mindes namnet på var kanske Johan Hirschfeldt?
   Det finns all anledning att hålla ett öga även på dessa gossar, då de verkar kunna göra vad som helst utan någon direkt insyn om jag har förstått det rätt.
   Den kanske mest kända JK, är väl Göran Lambertz men han kom ju på
   2 000-talet om jag inte minns galet.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.