27. Fina titlar och falsk kunskap.


27. Fina titlar och falsk kunskap. 2014-10-10.
av Lars Agerstig.
Vad betyder fina titlar för vår acceptans av något som ibland är rena dumheter?
Ja, lyssna så får du höra!

Klicka på ljudspelarpilen och lyssna.

Länk till den världsberömde hjärtkirurgen Dwight Lundell, http://nosugaradded.se/varldsberomd-hjartkirurg-talar-ut-om-vad-som-egentligen-orsakar-hjartsjukdom/

Länk till ”Will medicines cure you”, https://honesty4u.wordpress.com/2012/10/26/will-medicines-cure-you/

PS. OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan. Det är alltid trevligt med lite feedback. DS.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/my-weekly-thoughts/26-ar-befolkningen-grundlurad/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/my-weekly-thoughts/28-moder-svea-behover-en-doktor/

23 tankar på “27. Fina titlar och falsk kunskap.

 1. Ja du Leif , jag har inga höga utbildningar men jag har fötts med förmågan att tänka logiskt , tack o lov . I min värld stämmer allt jag har hört och läst från dej. Varför har folk slutat tänka logiskt? Hjärntvättade kanske ? Tack för allt ditt jobb. Har skickat en Skype förfrågan till dej i kväll. Min Skype kaj. nilsson5

 2. Tack Lars!
  För en amusant framställning av verkligheten. Och jag håller helt med dig om att dessa experter, sanningssägare är ett hot mot vårt samhälle.
  Det går inte en dag utan att vi med medias goda hjälp skall tro på olika saker. Det spänner över hela registret från rätt diet till vilket samhällssystem som är det riktiga. För min del får de gärna yttra sig, vi har ju kvar lite demokrati ännu i Sverige.

  Det som blir fel är att när dessa experter framträder i media så markerar inte media att det här är just denna persons åsikt. Och i påfallande många fall så låter man bara en sidas experter yttra sig. Då blir ju utfallet ganska givet att om folket bara pumpas med den ena sidans experter så uppstår hos alltför många en felaktig bild av vad det nu gäller.

  De som är på hugget tänker till och inser att ett mynt har alltid två sidor. De som om och om igen bara framställer en sida av sakerna blir så tagna av att när det påpekas att det alltid finns två sidor av myntet att deras skinnande gloria krackelerar och i stället för konstruktivitet sänker sig till gatuligisternas nivå och börjar hota.

  Du var även inne på området utbildning. Varför går människor i skolor för att lära sig saker ordentligt? Ah, för att utöva kirurgi behövs det inte så mycket utbildning. Skulle vilja möta de som är sturska nog för att låta sådan kirurg ta fram skalpellen och börja skära i dem. Inom alla områden är det den med bäst utbildning som tar hem spelet. Hela vårt samhälle bygger på utbildning, förkovring.

  Det finns dock ett område där utbildningskravet är påfallande minimalt.
  Kan ni gissa vilket? Oj, oj säger vän av tvivelaktig ordning! Nu hatas det igen! Nej det är inte konspiratoriskt eller hat att kräva att en statsminister eller utrikesminister skall kunna prata åtminstone ett språk till förutom modersmålet flytande. Det är heller inget hat att kräva att en finansminister har godkänt betyg i matematik.
  Lars, ta hand om dig!

  • Tack banjowalz!

   Kul att du fann något som var vettigt i min krönika!
   Jag håller med dig i varenda rad du skriver.
   Ditt inlägg blev nästan en hel krönika och jag kan meddela att det varit ett stort sug just efter en ny krönika från dig!
   Jag hoppas därmed att du skriver en ny ”höjdare”, för vi behöver många kloka krönikörer som kan vägleda de som kanske inte funderar så mycket.

   Tack för din kloka och genomtänkta kommentar och välkommen åter!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

  • Här ser man hur den ena konspiratören efter den andra samlas och uttrycker sitt ogillande över demokratin. Gillar ni inte demokrati så åk då till de länder som tillämpar diktatur. Man är på mycket hal is (vilket man kanske inte förstår) om man som ni hetsar och hatar samt klappar varann på axeln (klubb för inbördes beundran är det värsta jag vet).

   Då vi lever i en demokrati så har man rätten att vara helt anonym. Du vill åter igen likt t.ex. diktaturen i Kina att jag skall ge mig tillkänna. Det är mitt previlegium att förbli anonym.

   I eftermiddag kommer det hända grejer vill jag lova.

   • Hej igen Informatör!

    Av någon egendomlig anledning svarade du banjowalz fast det sannolikt var mig du vill skicka till. Klickar du på ”Reply” så betyder det att du svarar på dennes inlägg där ordet Reply står. Vill du bara skriva en helt egen kommentar klickar du längst ner under ”Kommentera här:”.

    Nej Informatör, det är inte demokratin vi uttrycker vårt ogillande över. Det är demokraturen vi ogillar!
    Uppenbarligen har du fortfarande inte heller fått kläm på vad en konspiratör är, trots att jag gav dig länken för en utförlig förklaring.
    Nåväl, vissa vill helt enkelt inte varken lyssna eller lära sig något och eventuellt kanske du ingår i den gruppen, vem vet?

    Det är fortfarande ingen som hetsar här inne, mer än möjligtvis du. Kanske är du bara avundsjuk på att ingen klappar dig på axeln? Det kan dock bero på att dina åsikter är aningens skeva, för att uttrycka sig vänligt.
    Du har dock rätt i, att det är din fulla rättighet att få framföra ditt dravel anonymt här.

    Du tycks ha en spännande eftermiddag att se fram emot? Är det mamma som kommer med nya Pampers?
    Du får ursäkta men det är lite svårt att få respekt för en person som inte kan argumentera för sina åsikter med konkreta exempel.
    Respekt är något man förtjänar!
    Du svarade inte på en enda av mina frågor i mitt tidigare inlägg, så det finns väl ingen anledning att bemöta dig vänligt.

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

   • Informatör. Jag betackar mig för att bli kallad negativa epetitet. Och hur vill du ha det? Du säger dig förespråka demokrati. Är det demokrati att kalla människor som uttrycker sin åsikt för konspiratoriska? Och dessutom hota med åtgärder i bästa Pinochet anda. I ett samhälle där rättsväsendet funger så får alla komma till tals.
    Du förordar ett samhälle där bara vissa får göra bedömningar. Varför tror du annars att världens samhällen har domstolar? Jo därför att det skall ges möjlighet för alla parter att ge sin syn på saken. Så lägg ner tugget om att du värnar om demokratin.
    Du säger att vi har demokrati i Sverige genom val vart 4:de år och visst är det demokrati vi har. I Sverige får vi välja parti men sedan är det stopp på demokratin.
    Efter ett val är vi helt utelämnade till partiledaren i vinnande parti. Som svenskar har vi inte någon som helst möjlighet att få säga ngt om att NN skall bliv tex utrikesminister, NN skall bli justitieminister och så vidare. Inget system är bättre än att det inte kan förbättras. I våra grundlagar står det, ” All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare”. På svenska betyder detta att de folkvalda skall hörsamma svenskarnas åsikter, lyfta fram dem och aktivt arbeta för åsikterna. Hur tycker du att detta fungerar i Sverige? Ja du tycker alldeles säkert att det fungerar jättebra. Förklara då för mig varför det numera finns en uppsjö av åsiktssidor som honesty4u? Kan man vara så inpiskat konspiratorisk och tro att uppkomsten av alla dessa sidor beror på att det inte har fungerat så bra med att våra folkvalda skall kämpa för folkets åsikter?
    Kan man vara så till den milda grad nedrig och tro att våra folkvalda har kört sitt eget race de senaste 30 åren? Det har många många gånger varit upprörda människor som inte har känt att man vill godkänna politikernas agenda. Har vi getts möjlighet vid sådana oklarheter att tillämpa direkt demokrati? De enda gångerna detta har hänt var vid kärnkraftsvalet samt inträdet i EU. Du har nu samlat på dig en hel del frågor, tycker du att det känns som du vill börja svara på dessa eller du vill bara köra ditt race? Nu när du skall iväg på detta jättteviktiga möte i eftermiddag passar du då på och tar upp Expo, AFA med flera som verkligen är en samhällsfara på mötet?

 3. Vad är detta för konspirationsteorier? Det borde vara olagligt att framföra dylika åsikter för att hetsa gemene man mot de styrande.

  Jag skall ta upp denna sida på måndag, detta är en samhällsfara.

  • Hej Informatör!

   Ja, gör det! I Nordkorea är det inte tillåtet att ha andra åsikter än de officiella och vem vet, det kanske blir infört i Sverige också inom kort.
   Det är på god väg!
   Är din åsikt seriöst menad, så har du säkert en trygg framtid i statlig tjänst framöver. Lycka till med nya jobbet! 🙂

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

  • Vi har flera gånger försökt ta ner obehagliga hemsidor från just WordPress där man hetsar mot staten eller monarkin. Att tycka kan väl gå an men att hetsa är ett klart regelbrott.

   Vi kan inte ta ner din sida än. Detta vet jag eftersom vi tidigare försökt ta ner andra och wordpress bryr sig inte. WordPress har blivit en slaskhink för allehanda konspiratörer och samhällsstörtare, troll och annat skit som friska samhällen klarar sig bäst utan. Men som sagt, ditt ärende dras på måndag och registrerad blir du garanterat.

   Att bygga sig hemsida på förfalskade uppgifter är sannerligen ingen bedrift att stoltsera med. Att hänga ut statliga tjänstemän och ett demokratiskt system som valts fram genom fria val. Det är både lågt och sjukt.

   • Hej igen Informatör!

    Ska jag skratta eller gråta över din text?

    Vilka är ”vi”? Är dessa ”vi” lika fegt anonyma som du är tro?

    Är sanning obehagligt för dig, så förstår jag att du vill försöka ta ner Honesty4u?

    Vem är det som hetsar här? Är det månne du själv?

    Vilken uppgift är förfalskad?

    Tycker du att Sverige är ett friskt samhälle idag?

    Vet du vad konspiratör egentligen innebär? Jag har en ljudfil på engelska som ligger som nummer 1 här på My thoughts. Du kan ju harva igenom den, så kanske du lär dig något!

    Vem har blivit uthängd?

    Det enda som faktiskt verkar lite lågt och sjukt här nu, är nog din kommentar!

    Välkommen åter när du vuxit till dig lite!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

  • Hej Gandalf!

   Jag har aldrig sagt att motion skulle vara ohälsosamt! Det jag sa var att det inte är så vanligt med en motionerande älg samt att folk ofta motionerar hårdare än deras kroppar klarar av och därmed istället drar på sig ohälsa!
   Vi kan alla konstatera, att folk blir sjukare och sjukare, trots läkares hälsoråd de senaste 30 åren!
   Bör vi då inte ifrågasätta råden?

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

   • ja, det håller jag med dig om, men tror inte pga motion, kolla på alla gamla idrottare, wassberg etc, många lever länge och verkar vara pigga, så tror inte det är själva motionen som skadar oss, däremot kosten har du helt rätt i, något är lurt, vetenskapen ändrar sig ständigt ” ny forskning, salt är dåligt” sedan kommer det tvärtom ” salt bra” och så där håller man på, jag har aldrig köpt forskningen om att fett och kolhydrater skulle vara dåligt , jag tror, eller är övertygad om att din egen kropp vet vad du mår bra utav , känner du dig riktigt belåten efter en måltid – bingo. alla läkemedel är ju kopior från naturen , jag tror alla botemedel mot sjukdomar finns i naturen, det finns arkeologiska fynd av ett kranie från en neandertalare för flera tusentals år före kristendomen , med borr hål i kraniet, det visar sig att neanderthalarna , redan då, höll på med avancerade och lyckade hjärn operationer, även andra operationer som idag är avancerat.

    • Gandalf, håller med. Man har länge trott att tex åderförkalkning är en välfärdssjukdom . Om du kommer ihåg så hittade man ett infruset lik i Alperna för några år sedan. Liket var ca 5000 år gammalt men det var i så gott skick att man kunde konstatera att han led av åderförkalkning. Man har även ansett att vi inte skall äta socker. Därför har det getts ut en uppsjö av sockerfria alternativ dock sötsatta med konstgjorda ämnen. Syftet har varit att få ner övervikt och det är säkert riktigt. Men vad ny forskning har kommit fram till är att de konstgjorda sötningsämnena har bundit kolhydraterna i kroppen och därför har många som slutat äta socker inte gått ner i vikt pga av detta. Så en viss försiktighet mot det mesta är nog det bästa rådet.

 4. Ett är säkert vad gäller konspirationsteorier är att sanningen dödar alla rykten. Omvänt blir då att där konspirationsteorier grasserar är sanningen dold.
  —————————————–
  I övrigt viskade en fågel att en ny bankbluff är på ingång med samma upplägg som Lehman Br. kraschen. Här gäller det aktiefonder som packetterats och återsålts upp till tio ggr.
  T.v. håll utkik.

  • Hej Björn!

   Fasen också, jag som har på min sida att detta inte är konspirationer, utan fakta!
   Jag kanske borde ändra det nu, när jag äntligen fått bevisat hur smart jag är…hahahahaha.

   Det som sägs i dessa filmklipp är dock korrekt! De som hävdar att de officiella versionerna alltid är korrekta, är alltid de personer som aldrig granskar de faktafrågor som blivit obesvarade i en händelse.
   Personligen är jag alltid bara intresserad av att sanningen ska komma fram, även om sanningen är den officiella versionen. Det är dock där problemen brukar börja! Varför blir det så många obesvarade frågor?
   I en händelse som återges korrekt och sant, blir det sällan några frågetecken alls!

   Tack för din kommentar Björn! Jag känner mig betydligt smartare nu…hehe!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 5. Citat av Axel Oxenstierna ” An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur? (Vet du inte, min son, med hur litet förstånd världen styrs?)”

Ange din e-postadress och kommentera här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.